Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις «εκλογές Brexit»

11 Δεκεμβρίου 2019 14:10

Αβεβαιότητα για το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές


Αγώνα για κάθε ψήφο ετοιμάζεται να δώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Οι κάλπες στήνονται για τις αυριανές κρίσιμες εκλογές που θα κρίνουν την τύχη του Brexit.

Οι δημοσκόποι προβλέπουν νίκη των Συντηρητικών αλλά με… διακριτική πλειοψηφία, την ίδια ώρα που ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζει την αγάπη του για το Brexit μιμούμενος την ταινία «Love Actually».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το κόμμα του ηγέτη των Τόρις αποσπά 339 έδρες από τις συνολικά 650 της Βουλής των Κοινοτήτων. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κόμμα των Συντηρητικών θα μπορούσε να χάσει την πλειοψηφία. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου το κόμμα του Τζόνσον διασφάλιζε στις δημοσκοπήσεις 359 έδρες.

Στη δημοσκόπηση όμως, που δημοσιεύθηκε χθες από την εφημερίδα «The Times», το κόμμα του Τζόνσον εμφανίζεται αποδυναμωμένο σε αντίθεση με το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι Εργατικοί αποσπούν 231 έδρες, λιγότερες από τις 262 που είχαν εξασφαλίσει το 2017 αλλά αρκετές περισσότερες από τις 211 που προβλεπόταν ότι θα κέρδιζε τον περασμένο μήνα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos