Τουρκία για EastMed: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια

30 Δεκεμβρίου 2019 14:14

Έντονα ενοχλημένη παρουσιάζεται η τουρκική κυβέρνηση για τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed.

Σχολιάζοντας την διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου η οποία θα υπογραφεί την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρείας, Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Άγκυρα «δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια».

Σχεδιάζουν τον EastMed παρακάμπτοντας την Τουρκία
Κληθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη να σχολιάσει την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, ο κ. Καλίν είπε: «τo Ισραήλ, η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και η Αίγυπτος συγκεντρώθηκαν κι άρχισαν να μιλούν για τον EastMed. Άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη που θα βρεθεί στην ανατολική Μεσόγειο, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μιλούν για αγωγούς, εμφανίζουν χάρτες. Όταν συμβαίνουν αυτά, εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια».

Αναφορικά με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και τις αντιδράσεις της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σχολίασε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει πως παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν, δεν είναι πρόβλημα για εμάς» ενώ ισχυρίστηκε, παράλληλα, ότι η Αίγυπτος δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. «Στην πράξη, η Αίγυπτος είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία που επετεύχθη με τη Λιβύη. Η θαλάσσια δικαιοδοσία τους επεκτάθηκε» υποστήριξε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos