Ευρωκοινοβούλιο: Με σκωτσέζικο ύμνο η Ευρώπη είπε «αντίο» στη Βρετανία

30 Ιανουαρίου 2020 00:13

Το σώμα διέκοψε τη συνεδρίαση – Οι ευρωβουλευτές τραγούδησαν όρθιοι με τα χέρια ενωμένα το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι «Auld Lang Syne»


Με ένα παραδοσιακό τραγούδι της Σκωτίας οι ευρωβουλευτές αποχαιρέτησαν τη Βρετανία, ενόψει του Brexit της Παρασκευής.

 

Κι ενώ οι ευρωβουλευτές μετείχαν στην ιστορική ψηφοφορία, επικυρώνοντας τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, διέκοψαν τη συνεδρίαση τραγουδώντας όρθιοι και τα χέρια ενωμένα τον ύμνο του αποχαιρετισμού «Auld Lang Syne» για να αποχαιρετήσουν τη Βρετανία.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία με 621 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 13 αποχές, ενώ πλέον απομένει το Brexit στις 11 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Αγγλίας).

«Θα σας αγαπάμε πάντα και δεν θα είμαστε ποτέ μακριά», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που δεσμεύτηκε ότι η Ευρώπη θα αφιερώσει όλη την ενέργεια για να υπάρξουν αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση. «Θα μας λείψετε», είπε στους Βρετανούς ευρωβουλευτές.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos