×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

7 στους 10 Έλληνες & Κύπριοι θεωρούν ότι το smartphone βελτίωσε τη ζωή τους

03 Μαϊος 2013 10:54

Χάρις στα «έξυπνα» κινητά, μπορούν να ενημερώνονται, να διασκεδάζουν και να επικοινωνούν καλύτερα.

Του κώστα Δεληγιάννη

Περίπου 7 στους 10 (67%) χρήστες smartphone θεωρούν ότι η συσκευή έχει βελτιώσει την καθημερινότητά τους, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση των εταιρειών ΚΑΠΑ Research και Pollfish.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε δείγμα 300 τυχαία επιλεγμένων κατόχων «έξυπνων» κινητών. Όσον αφορά τους συμμετέχοντες που δήλωσαν πως το smartphone έχει θετική επίδραση στη ζωή τους, το 60,8% επικέντρωσε τη βελτίωση στην ενημέρωση, το 52,8% στην ψυχαγωγία και το 42,2% στην επικοινωνία.

Στην πλειονότητά τους (74,4%), οι χρήστες «έξυπνων» κινητών δήλωσαν επίσης ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με το ποσοστό των δυσαρεστημένων πελατών να είναι μόλις 11%. Μία βασική αιτία, όπως απάντησαν, είναι οι χαμηλές χρεώσεις.

Παράλληλα, το 85% των κατόχων χρησιμοποιεί δωρεάν δίκτυα Wi-Fi και μόνο το 15% χρησιμοποιεί τα 3G (ή 4G) δίκτυα. Η πρόσβαση στο ίντερνετ αξιοποιείται πάντως αρκετά στην επικοινωνία, αφού 6 στους 10 χρήστες καταφεύγουν σε κάποια εφαρμογή instant messaging και 5 στους 10 σε υπηρεσίες VoIP.

Όσον αφορά τις δημοφιλέστερες application, στην πρώτη θέση βρίσκονται τα παιχνίδια με 51,2%, με τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης να ακολουθούν με 50,2%. Πολύ κοντά ακολουθούν εφαρμογές όπως το Viber και το Skype, με 48,8%.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos