×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εύκαμπτη και άθραυστη οθόνη 5’’ της LG

21 Μαϊος 2013 09:02

H παρουσίασή της θα γίνει στην έκθεση SID, όπου η Samsung θα επιδείξει ένα πάνελ 13,3'' με ανάλυση 3200 × 1800 pixel.

Λίγες ώρες έχουν περάσει από τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης SID (Society of Information Display) στο Vancouver, η οποία ειδικεύεται στις τεχνολογίες οθονών, και η LG έχει καταφέρει ήδη να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος είναι ότι η κορεατική εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως, στα πλαίσια της SID, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό μια πρωτότυπη οθόνη 5 ιντσών, η οποία είναι άθραυστη και εύκαμπτη.

Οι ιδιότητες αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι το πάνελ, τεχνολογίας OLED, έχει κατασκευασθεί από πλαστικό. Το μέγεθός της υποδεικνύει πως αναπτύχθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε «έξυπνα» κινητά, χωρίς ωστόσο η LG να κάνει στην έκθεση κάποια αποκάλυψη για το αν και πότε θα την ενσωματώσει σε ένα εμπορικό smartphone.

Πάντως, ήδη από τα τέλη του Απριλίου ο Yoon Bu-hyun, αντιπρόεδρος του τμήματος κινητών της κορεατικής εταιρείας, είχε δηλώσει πως το πρώτο κινητό της LG με εύκαμπτη οθόνη θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 .

Παράλληλα, στη SID η LG θα παρουσιάσει δύο πάνελ τεχνολογίας HD Oxide TFT, διαγωνίου 5 και 7 ιντσών. Εκτός από το ότι είναι ελαφρύτερα από τις συμβατικές οθόνες και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, τα πάνελ αυτά έχουν μικρότερο περιθώριο.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί η Samsung να μην παρουσιάσει στη SID μια πρωτοποριακή οθόνη για «έξυπνες» συσκευές, ωστόσο κι αυτή θα έχει στο περίπτερό της ένα πάνελ που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο λόγος για μια οθόνη 13,3 ιντσών που προορίζεται για ultrabook και έχει ανάλυση 3200 × 1800 pixel, με πυκνότητα εικονοστοιχείων 276 ppi.

Όταν ενσωματωθεί σε ένα ultrabook, τότε ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής θα επισκιάζει τόσο το Chromebook Pixel της Google, το οποίο έχει ανάλυση 2560 × 1700 pixel (239 ppi), όσο και τα MacBook της Apple με οθόνη Retina, που υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1600 pixel (227 ppi).

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos