×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

WSJ: Η NSA μπορεί να παρακολουθεί το 75% της ιντερνετικής κίνησης εντός ΗΠΑ

23 Αυγούστου 2013 08:52

Οι δυνατότητες φιλτραρίσματος των «πακέτων» δεδομένων που διέρχονται από τις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι έχει παραδεχθεί δημοσίως η μυστική υπηρεσία.

Το 75% των «πακέτων» δεδομένων που διέρχονται από τις ΗΠΑ μπορεί να παρακολουθεί η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, αποκαλύπτει σε χθεσινό της άρθρο η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλείται νυν και παλιότερα στελέχη της NSA, τα οποία υποστηρίζουν πως τα διάφορα προγράμματα παρακολούθησης της Υπηρεσίας, όπως το Prism, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν έως και το 75% της ιντερνετικής κίνησης εντός ΗΠΑ. Ένα ποσοστό που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι έχει παραδεχθεί δημοσίως μέχρι σήμερα η NSA.

Στο άρθρο σημειώνεται επίσης πως η Υπηρεσία διατηρεί το περιεχόμενο των «ύποπτων» e-mail που ανταλλάσσουν Αμερικανοί πολίτες με ξένους, ενώ επίσης φιλτράρει και τις τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται μέσω ίντερνετ.

Οι παρακολουθήσεις γίνονται με τη συνεργασία των αμερικανικών ιντερνετικών εταιρειών και αφορούν κάθε είδους διαδικτυακή επικοινωνία με αποστολέα ή παραλήπτη εκτός Αμερικής. Επίσης, περιλαμβάνει τις επικοινωνίες μεταξύ χρηστών εκτός ΗΠΑ, οι οποίες για οποιονδήποτε λόγο διακινούνται μέσω υποδομών στην αμερικανική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων της NSA, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η ευρεία παρακολούθηση του online περιεχομένου το 2002, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City. Τότε, σε συνεργασία με το FBI, η Υπηρεσία παρακολουθούσε τα e-mail και μηνύματα κάθε χρήστη που διέμενε στην περιοχή, για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos