×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Από τα 599 ευρώ η τιμή λιανικής του «φθηνού» iPhone 5C στην Ευρώπη

11 Σεπτεμβρίου 2013 12:41

Η Apple ανακοίνωσε και το iPhone 5S, το οποίο διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και θα κοστίζει στην Ευρώπη από 699 ευρώ.

Τη θέση του iPhone 5 θα πάρει τελικά το πιο προσιτό οικονομικά iPhone 5C. Τουλάχιστον στη «Γηραιά Ήπειρό» και την τιμή λιανικής πάντως, δεν θα χαρακτήριζε κανείς εύκολα το 5C «φθηνό» αφού, σύμφωνα με το γαλλικό και το γερμανικό online κατάστημα της Apple, αυτή είναι 599 και 699 ευρώ, για την έκδοση με τα 16 και 32 GB.

Αυτό που απομένει να ιδωθεί είναι το ύψος των επιδοτήσεων που θα συνοδεύουν τα συμβόλαια. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα πωλείται 100 δολάρια φθηνότερα από τον προκάτοχό του, κοστίζοντας με διετές συμβόλαιο 99 και 199 δολάρια, για την έκδοση με τα 16 και 32 GB αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνοντας τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, το iPhone 5C είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό υλικό, ενισχυμένο με μεταλλικό πλέγμα, και θα διατεθεί σε 5 διαφορετικά χρώματα. Όπως και το iPhone 5, θα έχει οθόνη Retina 4 ιντσών, επεξεργαστή A6 και κύρια κάμερα 8 Megapixel.

Βελτιωμένη θα είναι ωστόσο η κάμερα για βιντεοκλήσεις, η υποστήριξη δικτύων 4G και η μπαταρία - η οποία είναι «εντυπωσιακή», σύμφωνα με την Apple, χωρίς ωστόσο να δοθούν στοιχεία για την αυτονομία της.

Με την παρουσίαση του iPhone 5C ξεκίνησε η σημερινή εκδήλωση που άνοιξε ο CEO της εταιρείας Tim Cook. Παράλληλα, ο αμερικανικός κολοσσός αποκάλυψε το iPhone 5S, το οποίο θα διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί έναρξης - επιβεβαιώνοντας και πάλι τα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί.

Εκτός από το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, ο αισθητήρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την ταυτοποίηση του χρήστη κατά την αγορά εφαρμογών και άλλου υλικού από το iTunes. Επίσης, τα δακτυλικά αποτυπώματα θα παραμένουν αποθηκευμένα στη συσκευή, και δεν θα μεταφέρονται μέσω Web σε καμία υπηρεσία της Apple.

Η έκπληξη που έκρυβε το iPhone 5S αφορά τον επεξεργαστή του A7, ο οποίος είναι ο πρώτος 64-bit για κινητό τηλέφωνο. Αυτό έχει σαν συνέπεια να είναι δύο φορές ταχύτερο σε υπολογιστή ισχύ από αυτόν του iPhone 5, και πέντε φορές πιο αποδοτικός στην αναπαραγωγή γραφικών.

Το 5S θα έχει καλύτερες επίσης φωτογραφικές επιδόσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζονται από τον κατά 15% μεγαλύτερο αισθητήρα. Ωστόσο, η Apple δεν χρησιμοποίησε την επιπλέον επιφάνεια για να αυξήσει τον αριθμό των pixel, αλλά το μέγεθός τους. Έτσι, σε συνδυασμό με τον καινούριο φακό, η κάμερα του κινητού θα ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Παράλληλα, η κάμερα θα μπορεί να τραβήξει 10 καρέ το δευτερόλεπτο και να βιντεοσκοπήσει σε ανάλυση HD με ταχύτητα 120 FPS, κάτι που σημαίνει πως υποστηρίζει αργή κίνηση. Η τιμή του 5S στη Γαλλία και τη Γερμανία θα ξεκινά από τα 699 ευρώ.

Η διάθεση των δύο νέων μοντέλων θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, σε χώρες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Η εταιρεία επιπλέον θα διατηρήσει στην αγορά το iPhone 4S, ενώ ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη σουίτα iWork δωρεάν με όλες τις νέες συσκευές. Επίσης, γνωστοποίησε πως από τις 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του iOS 7.

Το νέο λειτουργικό φέρει ένα εντελώς νέο γραφικό περιβάλλον, πολλές καινούριες λειτουργίες και ενσωματώνει το iTunes Radio, τη μουσική υπηρεσία της Apple. Το iOS 7 θα διατεθεί για το iPhone 4 και άνω, και το iPad 2 και άνω, το iPad mini, και το iPod touch «5 γενιάς»

Τέλος, η Apple αποκάλυψε ότι μέσα στον επόμενο μήνα οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών της θα αγγίξουν τα 700 εκατομμύρια.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos