×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Yotaphone: Τον Δεκέμβριο το λανσάρισμα του smartphone με τις δύο οθόνες

18 Νοεμβρίου 2013 10:58

Το τηλέφωνο της ρωσικής Yota Devices έχει μια δεύτερη οθόνη e-paper, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η διάθεση του Yotaphone στην παγκόσμια αγορά, όπως επιβεβαίωσε με mail της σε αμερικανικά σάιτ τεχνολογίας η ρωσική Yota Devices, η οποία το έχει αναπτύξει. Αν και δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίζει, οι εκτιμήσεις μιλούν για μια τιμή γύρω στα 500 ευρώ στη «Γηραιά Ήπειρο».

Κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, το Android Yotaphone είχε τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς είναι το πρώτο κινητό που ενσωματώνει μια δεύτερη ασπρόμαυρη οθόνη «ηλεκτρονικού χαρτιού» (e-paper) στην «πλάτη» του.

Ενσωματωμένες σε συσκευές e-reader, οι οθόνες «ηλεκτρονικού χαρτιού» είναι αυτόφωτες, όπως και το κανονικό χαρτί. Έτσι, έχουν εξαιρετικά μικρή ενεργειακή κατανάλωση, αφού χρειάζονται ρεύμα μόνο όταν αλλάζει το προβαλλόμενο κείμενο ή εικόνα. Επίσης, δεν κουράζουν τα μάτια και παραμένουν ευανάγνωστες ακόμη κι όταν «λούζονται» στον ήλιο.

Στην περίπτωση του Yotaphone, τα πλεονεκτήματα αυτά θα αξιοποιούνται συμπληρωματικά με τη συμβατική LCD οθόνη αφής των 4,3 ιντσών που έχει το τηλέφωνο. Επομένως, ο κάτοχός του θα μπορεί να χρησιμοποιεί την LCD για να «σερφάρει», να «τρέξει» εφαρμογές ή να δει βίντεο, όπως και με οποιοδήποτε smartphone.

Παράλληλα όμως, θα μπορεί να ρυθμίσει τη συσκευή ώστε οι ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, τα μηνύματά του και οι εισερχόμενες κλήσεις να προβάλλονται στην οθόνη e-paper. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να «μεταφέρει» ανά πάσα στιγμή σε αυτή την οθόνη ό,τι προβάλλεται στην LCD και, βέβαια, να αξιοποιεί την τεχνολογία του «ηλεκτρονικού χαρτιού» για να διαβάζει εύκολα μεγάλα κείμενα ή ebook.

Με αυτό τον τρόπο, το Yotaphone αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο smartphone διαθέτει την ίδια μπαταρία – χωρητικότητας 1.800 mAh. Τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά συμπληρώνονται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 Pro, RAM 2GB, αποθηκευτικό χώρο 32 GB, κάμερα 12MP και δέκτη για σύνδεση σε 4G δίκτυα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos