×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα social media άρρηκτο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του 58% των Ελλήνων

11 Δεκεμβρίου 2013 15:18

Η UM ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Wave 7, της νέας έρευνάς της για τις παγκόσμιες τάσεις στην κοινωνική δικτύωση.

Η UM, μέλος της IPG Mediabrands, παρουσίασε σήμερα στην Ελλάδα τα συμπεράσματα της Wave 7, της τελευταίας έρευνάς για τα Social Media και τις παγκόσμιες τάσεις στην κοινωνική δικτύωση. Ειδικά για τη χώρα μας, η έρευνα έδειξε πως το 56% Ελλήνων συμφωνεί ότι η κοινωνική δικτύωση αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της κοινωνικής του ζωής, με 2 στους 3 χρήστες να δηλώνουν πως παραμένουν διαρκώς συνδεδεμένοι στο ίντερνετ ("always on").

Τα Micro blogging sites, όπως είναι για παράδειγμα το Twitter, σημειώνουν αύξηση με τους μεγαλύτερους ρυθμούς παγκοσμίως, με το 46% των Ελλήνων κάνει χρήση υπηρεσιών micro blogging. Όλες οι χώρες συμφωνούν ότι το μεγάλο πλεονέκτημα των social media έγκειται στην ικανότητα τους να ενισχύουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό κοινό, τα social media αποτελούν επιπλέον ένα μέσο διασκέδασης και προσωπικής έκφρασης.

Η έρευνα Wave γίνεται κάθε χρόνο από το 2006, με δείγμα που ξεπερνά το 1 δις. ενεργών χρηστών internet. Καθώς είναι η πρώτη μελέτη μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στα τελευταία επτά χρόνια αναδεικνύει τις δυναμικές αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον των social media.

Στο πλαίσιο της φετινής έρευνας, η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία, σε συνδυασμό με τη διάδοση των smartphones, αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει κάποιο σημάδι κόπωσης των χρηστών του internet. Αντίθετα, η ταχεία ανάπτυξη των mobile συσκευών οδηγεί σε μία νοοτροπία «always on», με τους χρήστες ανά τον κόσμο να είναι περισσότερο connected και περισσότερες ώρες.

Το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης. Το 67% των συνδεδεμένων καταναλωτών παγκοσμίως και το 74% των Ελλήνων αντίστοιχα, προβληματίζονται γύρω από την ποσότητα των προσωπικών τους δεδομένων που διατίθεται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, πάνω από το 43% υποστηρίζουν brands που χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα για την προώθηση αγαθών, υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης της διαδικτυακής τους εμπειρίας. Αυτή η ανταλλαγή αξιών οδήγησε σε μία αύξηση της τάξεως του 10% στη συμμετοχή των καταναλωτών σε brand communities, αποδεικνύοντας ότι η βαθιά κατανόηση των καταναλωτικών αναγκών μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο στρατηγική προσέγγιση του engagement με τους καταναλωτές.

Έτσι, τα brand communities ευνοούν την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές, όμως το σημαντικό για τα brands σήμερα είναι να κατανοούν αυτή την αλληλεπίδραση και να γίνονται μέρος της. Ακόμα και η πιο επιφανειακή δραστηριότητα στο διαδίκτυο γίνεται από τον καταναλωτή για να ικανοποιήσει κάποια ανάγκη του. Σύμφωνα με τη Wave 7, η καταναλωτική αλληλεπίδραση επηρεάζεται από 5 βασικές ανάγκες: Relationship, Diversion, Learning, Progression και Recognition. Οι ανάγκες αυτές υποκινούν και τροφοδοτούν τη χρήση των social media.

Επομένως, αποκαλύπτοντας τα βασικά κίνητρα που οδηγούν τον καταναλωτή σε αυτό το διάλογο, η έρευνα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία πιο συναρπαστικών εμπειριών με τα brands στα social media, εμπειριών που βασίζονται στα insights των καταναλωτών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos