×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δοκιμάζουμε το ποιοτικό και προσιτό Asus Memopad ME102A από τη Wind

20 Δεκεμβρίου 2013 15:04

Κοστίζοντας 259 ευρώ, το 10,1'' Memopad εκπλήσσει ευχάριστα για την εμπειρία χρήσης που προσφέρει, συγκριτικά με την τιμή του.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Κυκλοφορώντας στην Ελλάδα αποκλειστικά από τη Wind, το Asus Memopad ME102A αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τις δυνατότητές του, συγκριτικά με τα 259 ευρώ που κοστίζει. Έτσι, το καινούριο Memopad είναι σίγουρα μια επιλογή που θα πρέπει να λάβει υπόψη του κανείς, αν θέλει ένα tablet 10,1 ιντσών με προσιτή τιμή, το οποίο δεν θα κάνει όμως ουσιώδεις «εκπτώσεις» στην εμπειρία χρήσης που παρέχει.

Με καλή ποιότητα κατασκευής, αν και από πλαστικό, το tablet έχει πάχος μόλις 10,5 χιλιοστά και βάρος 522 γραμμάρια, ώστε να μεταφέρεται εύκολα και να μπορεί να κρατηθεί άνετα με το ένα χέρι. Παρά τα σχετικά μεγάλα περιθώρια, στην πρόσοψή του «δεσπόζει» η οθόνη ανάλυσης 1.280 x 800 pixel – η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις «προδίδει» ότι έχει περιορισμένη ευκρίνεια, συγκριτικά με ακριβότερα μοντέλα, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να προβληματίζει.

Σε αντιστάθμισμα, μάλιστα, η Asus φρόντισε να εξοπλίσει το μόνιτορ με πάνελ τύπου IPS, το οποίο εξασφαλίζει πολύ μεγάλες γωνίες θέασης και αρκετά ζωντανά χρώματα στις εικόνες και τα βίντεο. Άμεση είναι επίσης η απόκριση της οθόνης στην αφή, ενώ η φωτεινότητά της είναι ικανοποιητική, ειδικά για εσωτερικούς χώρους – αφού υστερεί σχετικά, μόνον όταν φωτίζεται απευθείας από τον ήλιο.

Στα... ενδότερα του Memopad βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 1,6 GHz και μια μνήμη RAM 1GB. Τα δύο αυτά υποσυστήματα μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες του μέσου χρήστη, δηλαδή την multitasking, το σερφάρισμα με το άνοιγμα πολλαπλών καρτελών, και βέβαια την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο. Χάρις στην ισχύ του tablet, οι εναλλαγές ανάμεσα στις «ανοικτές» εφαρμογές γίνονται άμεσα, χωρίς ποτέ η συσκευή να δείχνει να «κολλάει».

Την ίδια στιγμή, ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Memopad είναι η μεγάλη αυτονομία του, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποιώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την Asus, μπορεί να προβάλει βίντεο 720p ούτε λίγο ούτε πολύ για 9,5 συνεχόμενες ώρες, πριν χρειασθεί να επαναφορτισθεί. Ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται από τις δοκιμές μας, αφού σε πιο ακραίες συνθήκες (με μέγιστη φωτεινότητα και απενεργοποιημένη την εξοικονόμηση) το Memopad ξεπέρασε την 6ωρη αναπαραγωγή.

Η ταμπλέτα έρχεται με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 16 GB, από τον οποίο περίπου τα 11 GB είναι ελεύθερα για χρήση. Παράλληλα, δέχεται κάρτες microSD έως και 64 GB, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία USB Host (με το αντίστοιχο καλώδια να περιλαμβάνεται στη συσκευασία), για την αναπαραγωγή αρχείων από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, όπως USB στικ.

Μια από τις πιο σημαντικές παραχωρήσεις που θα πρέπει να κάνει ο αγοραστής του Memopad είναι στην ποιότητα της κύριας κάμερας η οποία, αν και αποτυπώνει βίντεο 720p, η ανάλυσή της (2 Megapixel) είναι αρκετά «φτωχή». Αντίθετα, η 1,2 Megapixel κάμερα στην πρόσοψη τα καταφέρνει επάξια στην αποστολή της, δηλαδή στις βιντεοκλήσεις.

Κάθε είδους ιντερνετική επικοινωνία γίνεται μέσω Wi-Fi, ενώ το Bluetooth και το Miracast είναι οι δύο ακόμη ασύρματες τεχνολογίες που υποστηρίζει το tablet. Για τις εφαρμογές πλοήγησης, είναι εφοδιασμένο με GPS και ψηφιακή πυξίδα.

Όσον αφορά το hardware, η Asus υπήρξε επίσης αρκετά «γενναιόδωρη» στα στερεοφωνικά ηχεία του τα οποία, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας SonicMaster, εξασφαλίζουν αρκετά δυνατή και ποιοτική απόδοση της μουσικής και των σάουντρακ. Όσον αφορά το software, η ταϊβανέζικη εταιρεία εξόπλισε το προϊόν της με application για την ανάγνωση e-book και δημιουργία σημειώσεων. Επίσης, εγκατέστησε λογισμικό που επιτρέπει τον ορισμό μικροεφαρμογών (π.χ. του media player ή της αριθμομηχανής), οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή αναδυόμενων παραθύρων πάνω από το πρόγραμμα που «τρέχει» εκείνη τη στιγμή.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos