×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τεχνολογία: Σύντομα...

21 Απριλίου 2014 13:15

GOOGLE

Συναρμολογούμενα smartphone

Ενα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία τους στην αγορά ήρθαν τα συναρμολογούμενα smartphone της Google, καθώς πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανικός κολοσσός έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες οδηγίες. Η ιδέα των συναρμολογούμενων τηλεφώνων υλοποιείται στο πλαίσιο του Project Ara και προβλέπει πως στο εσωτερικό των συσκευών θα υπάρχει ένας «σκελετός» όπου θα «κουμπώνουν» τα επιμέρους εξαρτήματα – τα οποία θα επιλέγει ο καταναλωτής από μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του. Οι οδηγίες περιλαμβάνονται στο πρώτο Module Developers Kit (MDK). Επίσης, θα έχουν υποδοχές και για καινούργια εξωτερικά περιφερειακά, όπως μετρητές του οξυγόνου στο αίμα, ενώ θα μπορεί κανείς να αλλάξει την μπαταρία τους χωρίς να χρειάζεται να τα απενεργοποιήσει. Η Google θα βελτιώσει στην πορεία τις οδηγίες μέχρι την τελική έκδοση του MDK, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2014.

KAPESRKY LAB
Αύξηση επιθέσεων για κλοπή στοιχείων

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Kapesrky Lab, το 2013 αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι απόπειρες ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing) με σκοπό την κλοπή οικονομικών στοιχείων. Με το ηλεκτρονικό «ψάρεμα», οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες από χρήστες (όπως κωδικούς), επιστρατεύοντας «πλαστά» αντίγραφα νόμιμων ιστοσελίδων. Ετσι, με βάση τα στοιχεία από το Kaspersky Security Network, το δίκτυο στο οποίο εκχωρούν οικειοθελώς δεδομένα χρήστες των προϊόντων της εταιρείας, πέρυσι παρουσίασαν άνοδο 8,5% οι επιθέσεις που είχαν στο στόχαστρο τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών – μέσω «κλώνων» των σάιτ τραπεζών, online καταστημάτων και συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών. Πάντως, ακόμη ψηλότερα βρέθηκαν οι επιθέσεις μέσω αντιγράφων του Facebook και των υπόλοιπων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, το ποσοστό των οποίων ήταν το μεγαλύτερο για το 2013.

MICROSOFT
Το τέλος των Windows XP

«Φρένο» στη βουτιά των πωλήσεων υπολογιστών προκάλεσε το επικείμενο τέλος της υποστήριξης των Windows XP από τη Microsoft, γεγονός που ώθησε αρκετούς καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα. Αυτό συμπεραίνει σε έκθεσή της η εταιρεία αναλύσεων Gartner, σύμφωνα με την οποία η πτώση στις πωλήσεις PC στο πρώτο τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στο -1,7%, με το ποσοστό αυτό να είναι το μικρότερο που καταγράφηκε εδώ και επτά συνεχόμενα τρίμηνα. Η Microsoft είχε γνωστοποιήσει εδώ και μήνες πως θα σταματούσε να υποστηρίζει τα Windows XP στις 8 Απριλίου. Παρόλο που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στο μηχάνημά του μια δωρεάν διανομή του Linux, ενώ και τα Windows 8.1 δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε τεχνικές προδιαγραφές, η Gartner αναφέρει πως πολλοί χρήστες ήδη επέλεξαν να προμηθευτούν έναν καινούργιο υπολογιστή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos