×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σύντομα

09 Ιουνίου 2014 11:13
Ανιχνεύει τις «πειραγμένες»
Eνα νέο δωρεάν online εργαλείο αναλαμβάνει να ελέγξει οποιαδήποτε φωτογραφία για την αυθεντικότητά της, χρησιμοποιώντας μία σειρά από τεστ που εξετάζουν κατά πόσο μετά τη λήψη της έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία από προγράμματα σαν το Photoshop. Η υπηρεσία ονομάζεται Izitru και προέρχεται από την εταιρεία Fourandsix, ενώ προορίζεται για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που θέλει κανείς να πιστοποιήσει πως η φωτογραφία του είναι γνήσια – όπως, για παράδειγμα, όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει σε μια αγγελία, σε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό, ή ακόμη και σαν αποδεικτικό στοιχείο για την ασφαλιστική του εταιρεία. Μεταξύ άλλων, το Izitru ελέγχει για τυχόν «ψηφιακά αποτυπώματα» από λογισμικό επεξεργασίας, ασυμμετρίες στον φωτισμό και το κάδρο της εικόνας, αλλά και ασυμφωνίες στα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής από την οποία έγινε η λήψη.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ SMARTPHONE

Φωτογραφίστε και μετρήστε τη ρύπανση

Eνα αξεσουάρ που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάτοχο «έξυπνου» τηλεφώνου να καταγράφει τη συγκέντρωση των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, «ανεβάζοντας» στη συνέχεια τη μέτρηση σε έναν διαδραστικό χάρτη, αναπτύσσουν Γερμανοί επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (ΚΙΤ). Καθώς τα αιωρούμενα μικροσωματίδια είναι από τους βασικότερους ρύπους του φωτοχημικού νέφους στα σύγχρονα αστικά κέντρα, στόχος των επιστημόνων είναι ο χάρτης να δίνει στους κατοίκους μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τις πιο επιβαρυμένες περιοχές. Το εξάρτημα στερεώνεται πάνω στο τηλέφωνο με ένα μαγνήτη και χρησιμοποιεί τον φακό του κινητού για να «λούζει» με φως το δείγμα αέρα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του. Φωτογραφίζοντάς το στη συνέχεια με την κάμερα, ειδικοί αλγόριθμοι προσδιορίζουν τη συγκέντρωση των μικροσωματιδίων από τη φωτεινότητα κάθε pixel στην εικόνα. Αν και προς το παρόν οι συγκεντρώσεις που μπορούν να μετρηθούν είναι της τάξης των μερικών μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, οι επιστήμονες θα βελτιώσουν την ευαισθησία της συσκευής προτού διατεθεί στην αγορά.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ενα λογισμικό στις συσκέψεις του Δ.Σ.

Σε ένα λογισμικό αποφάσισε να δώσει... θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο, και επομένως δικαίωμα ψήφου, η βρετανική εταιρεία Deep Knowledge Ventures. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε επενδύσεις υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου σε μικρές φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες αναπτύσσουν θεραπείες για νόσους της τρίτης ηλικίας. Ετσι, το software, που ονομάζεται Vital, εκφράζει τη «γνώμη» του για το κατά πόσον η Deep Knowledge Ventures πρέπει να χρηματοδοτήσει κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα. Το Vital αναπτύχθηκε από την επίσης βρετανική Aging Analytics και, για να διαμορφώσει την ετυμηγορία του, λαμβάνει υπόψη του παραμέτρους όπως κλινικές μελέτες, τα οικονομικά στοιχεία της φαρμακοβιομηχανίας και τις πατέντες της. Σύμφωνα με την εταιρεία, το λογισμικό έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο αποφάσεις του Δ.Σ., ψηφίζοντας υπέρ των επενδύσεων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos