Το καλύτερο «έξυπνο» τηλέφωνο της Sony

21 Ιουλίου 2014 10:11

Τον τίτλο του καλύτερου smartphone που κυκλοφόρησε ποτέ η Sony παίρνει το Xperia Z2 της ιαπωνικής εταιρείας, αφού το «έξυπνο» τηλέφωνο έρχεται με «στοχευμένες» αναβαθμίσεις συγκριτικά

με το Xperia Z1 που προηγήθηκε, οι οποίες βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης. Το νέο κορυφαίο Android smartphone της Sony πωλείται ήδη στην Ελλάδα στα 749 ευρώ, ενώ παράλληλα κρατάει από τον προκάτοχό του όλα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει, όπως την πολύ καλή κάμερα και την εξαιρετική αυτονομία. Επίσης, είναι κι αυτό ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό, αφού μπορεί να παραμείνει βυθισμένο σε βάθος 1,5 μέτρου για 30 λεπτά, χωρίς να καταστραφεί.

Αν και εμφανισιακά μοιάζει πολύ με το Ζ1, έχοντας για παράδειγμα σε κάθε υποδοχή κι από ένα προστατευτικό κάλυμμα, το νέο μοντέλο διαθέτει δύο ηχεία τοποθετημένα στο πάνω και το κάτω άκρο της οθόνης, για να αποδίδει στερεοφωνικό ήχο. Στην πρόσοψή του «δεσπόζει» η 5,2 ιντσών οθόνη του, ανάλυσης Full HD, η οποία είναι μια από τις σημαντικές αλλαγές που έκανε η Sony. Κι αυτό, γιατί αυτή τη φορά επέλεξε τεχνολογίες που βελτιώνουν την απόδοσή της από κάθε άποψη – τόσο στην απόδοση των χρωμάτων και το κοντράστ όσο και στις γωνίες θέασης και τη φωτεινότητα.

Στο εσωτερικό του Ζ2 «κρύβεται» μια μνήμη RAM 3 GB, από τις μεγαλύτερες σε smartphone, που, σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801, εξασφαλίζει απροβλημάτιστη λειτουργία για οποιοδήποτε πρόγραμμα και παιχνίδι. Αντίθετα από ό,τι ανέφεραν στις δοκιμές τους ορισμένες στήλες τεχνολογίας στο εξωτερικό, ακόμη και στις περιπτώσεις που έτρεχαν «βαριές» εφαρμογές, δεν παρατηρήσαμε να υπερθερμαίνεται το επάνω μέρος της συσκευής. Κάτι που συνέβη μόνο όταν τραβήξαμε βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης, με σχετικά μεγάλη διάρκεια.

Μαζί με την αλλαγή εστίασης μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας, η λήψη βίντεο 4k είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες στις δυνατότητες της κύριας κάμερας, η οποία αποτελεί και στο Ζ2 ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του. Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 20,7 Megapixel, μεγέθους 1/2.3΄΄, έχοντας πολύ καλή συμπεριφορά ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, διαθέτει όλες τις λειτουργίες (όπως HDR) που περιμένει κανείς από μια συσκευή στην «αφρόκρεμα» των smartphones, η επιλογή των οποίων γίνεται μέσα από ένα εύχρηστο μενού, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε λήψεις ανάλυσης 8 Megapixel.

Το Ζ2 είναι επίσης «πάνοπλο» σε υποσυστήματα και τεχνολογίες ασύρματης και ενσύρματης διασύνδεσης, ενώ ένα ακόμη ατού του είναι η διάρκεια «ζωής» εκτός... πρίζας, με τη Sony μάλιστα να το έχει εξοπλίσει με μια ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία (3.200 mAh). Επομένως, το smartphone έχει αυτονομία που ξεπερνά τη 1,5 ημέρα και μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αν κανείς ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις που έχει προβλέψει γι' αυτόν τον σκοπό η ιαπωνική εταιρεία.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos