Ριζική ανανέωση του MSN από τη Microsoft

09 Σεπτεμβρίου 2014 08:55
Ενημερωτικό περιεχόμενο από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους, σε συνδυασμό
με εργαλεία και υπηρεσίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να προσωποποιήσουν την εμπειρία χρήσης και να αναζητήσουν επιπλέον πληροφορίες, είναι η «συνταγή» που ακολούθησε η Microsoft στο καινούριο και ριζικά ανανεωμένο MSN.

Το νέο MSN θα ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα από τις αρχές Οκτωβρίου σε 57 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με την πιλοτική έκδοση του να κάνει από σήμερα «πρεμιέρα» στο web, στην ηλεκτρονική διεύθυνση preview.msn.com. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα κυκλοφορήσουν επίσης και οι αντίστοιχες εφαρμογές για τις τρεις βασικές πλατφόρμες φορητών συσκευών, δηλαδή τα Windows, το iOS και το Android, αλλά και για την παιχνιδομηχανή Xbox One.

«Στόχος είναι να προσφέρουμε στον χρήστη ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της ενημέρωσης, αλλά και όλες τις δυνατότητες που δίνει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας», ανέφερε στη σημερινή παρουσίαση του MSN η κ. Δήμητρα Λέτσα, Executive Producer του ΜSN & MSN Apps στην Ελλάδα. Έτσι, η Microsoft εξασφάλισε συνεργασίες με 1.000 και πλέον ΜΜΕ, στα οποία περιλαμβάνονται μερικά από τα κορυφαία μίντια παγκοσμίως, όπως οι New York Times και Wall Street Journal στις ΗΠΑ, The Guardian και The Telegraph στη Βρετάνια, Le Figaro και Le Monde στη Γαλλία.

Όσον αφορά την ελληνική έκδοση, το περιεχόμενό της θα προέρχεται από 15 από τους σημαντικότερους δημοσιογραφικούς ομίλους της χώρας μας, ανάμεσά τους το Kathimerini.gr και το gastronomos.gr. Επίσης, η συντακτική ομάδα του MSN θα αντλεί περιεχόμενο από περισσότερες από 1.200 διεθνείς πηγές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Το ειδησεογραφικό υλικό είναι καταχωρισμένο σε 10 ενότητες: Ειδήσεις, Οικονομία, Αθλητισμό, Υγεία και Άσκηση, Ταξίδι, Ψυχαγωγία, Ευ Ζην, Γαστρονομία, Αυτοκίνητο και Βίντεο. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί με ένα «κλικ» να χρησιμοποιήσει δημοφιλείς υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Outlook.com, το OneDrive και σύντομα το Skype, αλλά και να κοινοποιήσει τα άρθρα που του αρέσουν στο Facebook και το Twitter.

Η Microsoft έχει προβλέψει όμως και αρκετά εργαλεία που επιτρέπουν την αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών. Έτσι, για παράδειγμα στην ενότητα Ταξίδι, υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης αεροπορικών πτήσεων και ξενοδοχείων. Στην ενότητα Γαστρονομία, μπορούν να αναζητηθούν συνταγές, με πληροφορίες για τις θερμίδες τους και τη δυνατότητα να μετατραπούν τα συστατικά σε λίστα αγοράς, η οποία θα αποθηκευτεί στη συσκευή.

Εξατομικευμένη εμπειρία σε όλες τις συσκευές

Επίσης, κάθε επισκέπτης μπορεί να προσωποποιήσει την εμπειρία χρήσης, ορίζοντας θέματα (π.χ. «Game of Thrones») για τα οποία θέλει να λαμβάνει τις πιο πρόσφατες ειδήσεις, διαγράφοντας ενότητες που δεν τον ενδιαφέρουν ή επιλέγοντας συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πηγές από τις οποίες προτιμά να προέρχονται τα άρθρα που εμφανίζονται.

«Χάρις στο cloud, οι προτιμήσεις του χρήστη θα τον "ακολουθούν" παντού και πάντα, συγχρονίζοντας τις ρυθμίσεις του σε όλες τις συσκευές από τις οποίες αποκτά πρόσβαση στο MSN», συμπλήρωσε η κ. Λέτσα.

Όσον αφορά τα smartphone, τα tablet και το Xbox One, το περιεχόμενο του MSN θα καταχωρισθεί σε 7 ξεχωριστές εφαρμογές – π.χ. Ειδήσεις, Αθλητικά, Καιρός, Ταξίδια, Υγεία. «Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στο περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει, "ανοίγοντας" κάθε φορά την αντίστοιχη application», συμπλήρωσε η κ. Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos