3.000 smartphones από τη Samsung για τη μάχη κατά του Εμπολα

23 Οκτωβρίου 2014 17:24

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 3,000 smartphones, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, για την

υποστήριξη της μάχης κατά του ιού Εμπολα. Οι συσκευές θα δοθούν στο Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και θα χρησιμοποιηθούν στο "Humanitarian Connectivity Project", το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών.

Τα smartphones, μοντέλα GALAXY S3 Neo, θα δοθούν σε 60 κλινικές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον ιό Εμπολα στις χώρες Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή των Ηνωμένων Εθνών, Smart Health Pro, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphones για να διευκολύνει τη θεραπεία των ασθενών και να συγκεντρώσει χρήσιμα ιατρικά δεδομένα, ενώ οι ίδιοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας τις συσκευές.

Όλα τα smartphones θα καταστραφούν, μόλις το ξέσπασμα του ιού υποχωρήσει.

Η Samsung υποστηρίζει, επίσης, εύρος προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Εμπολα στην Αφρική, όπως η οικονομική υποστήριξη για την αγορά στολών στη Γκάνα και για τη διανομή απολυμαντικών χεριών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Επιπλέον η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια υπηρεσία SMS για τον ιό Εμπολα που είναι διαθέσιμη στη Νότια Αφρική.
www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos