Νέα εποχή στις TV

02 Φεβρουαρίου 2015 13:42

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο λειτουργικό σύστημα που να κυριαρχεί στις Smart TV, ενώ κάθε χρόνο τα μοντέλα των Samsung, LG και Panasonic σημειώνουν από τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Επομένως, αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν πως το Tizen, το webOS και το Firefox OS, που θα αξιοποιήσουν οι τρεις εταιρείες αντίστοιχα, συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να πετύχουν ειδικά στον τομέα των τηλεοράσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η απόφαση της LG να χρησιμοποιήσει πέρυσι την πρώτη «γενιά» του webOS σε τηλεοράσεις της είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχε πουλήσει πάνω από 1,1 εκατομμύρια συσκευές εξοπλισμένες με το λειτουργικό. Ετσι, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών IDC, οι τρεις πλατφόρμες ανοίγουν τον δρόμο στις εταιρείες ώστε να έχουν καλύτερο έλεγχο των υπηρεσιών και του περιεχομένου που διατίθενται για τις TV τους, όπως επίσης και να αποκτήσουν πρόσβαση στα διαφημιστικά έσοδα.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες προβλέψεις είναι απαισιόδοξες για το μέλλον που μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο «οικοσύστημα» από τα Android, iOS και Windows Phone, στην περίπτωση των smartphone – όπου εκτός από το Tizen και το Firefox OS υπάρχουν κι άλλες υποψήφιες πλατφόρμες, όπως το Sailfish OS. Εντούτοις, οι αναλυτές της Gartner έχουν αντίθετες εκτιμήσεις, από τη στιγμή που περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι θα αποκτήσουν μέχρι το 2018 το πρώτο «έξυπνο» κινητό τους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos