Πέθανε ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo

15 Ιουλίου 2015 11:57

Πέθανε ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo, Σατόρου Ιβάτα σε ηλικία 55 ετών, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Η Nintendo εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση ότι ο Iwata πέθανε την Κυριακή, ενώ η ομάδα του PlayStation τον αποχαιρέτησε μέσα από το Twitter λέγοντας: «Σε ευχαριστούμε για όλα, κ. Ιβάτα».

Γεννημένος το 1959 στο Σάππορο του Χοκάιντο της Ιαπωνίας, ο Iwata από μικρός ασχολούνταν με τα video games. Ήδη από τα σχολικά του χρόνια, έφτιαχνε μικρά παιχνίδια με αριθμούς μέσα στο μαθηματικό του κομπιουτεράκι τα οποία έπαιζε με τους συμμαθητές του. Σπούδασε επιστήμη των υπολογιστών στο Tokyo Institute of Technology ενώ ταυτόχρονα δούλευε στην HAL Laboratory, ως game developer, εταιρεία που συχνά συνεργάζεται με την Nintendo.

 

To 2002 ανέλαβε την ηγεσία της Nintendo μετά από τη συνταξιοδότηση του Χιρόσι Γιαμαούτσι, και αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρο της Nintendo που δεν ήταν μέλος της ιδρυτικής οικογένειας. Στην διάρκεια της θητείας του, η Nintendo βίωσε μια σειρά από παγκόσμιες επιτυχίες με τις δημιουργίες των κονσολών Gameboy, Nintendo DS και Nintendo Wii αλλά και με πολλά video games όπως το Legend of Zelda αλλά και το Super Mario που αποτελούν και τις μεγαλύτερες έως τώρα επιτυχίες της εταιρείας μαζί με τα Pokemon.

O κόσμος των video games θρηνεί έναν θρύλο του ειδους ο οποίος για πολλούς από εμάς δημιούργησε τα πρώτα παιχνίδια που βρέθηκαν ποτέ στα χέρια μας. Σήμερα, η Nintendo ως ένδειξη πένθους έχει τη σημαία της μεσίστια και δεν θα κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τα συλλυπητήριά τους έχουν εκφράσει πολλοί φαν των παιχνιδιών και της εταιρείας.

Μέσα από τα παιχνίδια του κύριου Iwata γνωρίσαμε έναν υπέροχο κόσμο στον οποίο αρχίσαμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε τις παιδικές μας αναμνήσεις. Αντίο κύριε Iwata και σας ευχαριστούμε.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos