Facebook: Ενα δισ. χρήστες σε μία μέρα - Ένα ακόμη ορόσημο κατέκτησε το Facebook

28 Αυγούστου 2015 15:51

Ένα ακόμη ορόσημο κατέκτησε το Facebook, καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι χρήστες του σε μια μόνο μέρα. Αυτό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος με ανάρτηση στη σελίδα του στο δίκτυο, σύμφωνα με το BBC, στις 24 Αυγούστου «ένας στους επτά ανθρώπους στη Γη χρησιμοποίησαν το Facebook για να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους».

 

Το δίκτυο έχει σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες που «μπαίνουν» σε αυτό τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Το Facebook, που ξεκίνησε το 2004, είχε για πρώτη φορά φθάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες (αλλά σε μηνιαία βάση) τον Οκτώβριο του 2012.

Φέτος τον Ιούνιο ο μέσος αριθμός των χρηστών του Facebook μέσα σε μια μέρα ήταν περίπου 968 εκατομμύρια. Τον Ιούλιο το δίκτυο ανακοίνωσε ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως το επισκέφθηκαν τουλάχιστον μια φορά.

Το Facebook συνεχίζει να επεκτείνεται (προσεχώς και από αέρος) εστιάζοντας την προσοχή του στην Αφρική, στην Ασία και στη Νότια Αμερική, καθώς οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ινδία θεωρούνται σχεδόν κορεσμένες αγορές.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos