Πώς θα βγάζει χρήματα και από το Messenger το Facebook

28 Φεβρουαρίου 2016 14:38

Το Facebook ψάχνει νέους τρόπους για να έχει κέρδος και από το Messenger. Το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να βάλει διαφημίσεις στο εσωτερικό της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το TechCrunch.

Οι διαφημίσεις σύμφωνα με το Mashable θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες αν και η μορφή που θα έχουν οι διαφημίσεις δεν είναι ξεκάθαρη προς το παρόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διέρρευσαν στοιχεία ότι οι διαφημίσεις στο Messenger θα είναι διαφορετικές απ’ ότι εμφανίζονται οπουδήποτε αλλού στο κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται μόνο σε μηνύματα με θέματα επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις θα προβάλλουν διαφημίσεις σε ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους στο παρελθόν μέσω επίσης του Messenger.

Το μέρος του σχεδίου αφορά προφανώς ένα νέο είδος εξατομικευμένου URL, το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να μοιραστούν και το οποίο θα τους συνδέει με ένα νέο νήμα-μήνυμα με τη σελίδα τους. Αυτή η προσθήκη θα κάνει πολύ πιο πιο εύκολο για τις μάρκες και τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν μέσω του Facebook, σύμφωνα με το TechCrunch.

Επίσης, οι διευθύνσεις URL θα μπορούσαν να είναι η αρχή ενός τρόπου για τις εταιρείες και τις μάρκες να χρησιμοποιούν το Messenger αντικαθιστώντας τις πιο παραδοσιακές πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών.

Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι σαφές, ενώ φήμες κάνουν λόγω για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 με εκπροσώπους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχετικό σχόλιο.

Παρά το γεγονός ότι τα οφέλη από κάτι τέτοιο θα είναι πολλά για το κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο το Facebook σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το αντικείμενο θα πρέπει να προσέξει το πώς θα χειριστεί τις διαφημίσεις στο Messenger. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη εφαρμογή κοντεύει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες και πολλοί από αυτούς τείνουν γενικά να είναι «ευαίσθητοι» και αντιδρούν συχνά σε αυτές τις διαφημιστικές προσπάθειες ειδικά αν υπάρχει «επιθετική πολιτική».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos