Microsoft: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολάρια;

29 Δεκεμβρίου 2016 19:05

Τον Φεβρουάριο του 2015, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 710 δισεκατομμύρια δολάρια, επίδοση ρεκόρ αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε αποτίμηση πάνω από 700 δισεκατομμύρια.


Η πορεία της δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνεχίστηκε μέχρι τα 775 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν ολισθήσει στην σημερινή της αξία των 617 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Michael Markowski, αναλυτή του Equities.com, η Microsoft θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία θα ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που η Microsoft βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από την Apple και Alphabet.

Η Apple έχει την πρώτη θέση με αξία 617 δισεκατομμύρια δολάρια, δεύτερη έρχεται η Alphabet με 548 δισεκατομμύρια και τρίτη η Microsoft με 492 δισεκατομμύρια. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Amazon και το Facebook, με αξία 359 και 333 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Markowski, η Microsoft έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ, σε σχέση με την Apple, αφού μια εταιρεία software έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εξάπλωσης σε σχέση με μια εταιρεία hardware όπως η Apple. Επιπλέον, η απόκτηση του LinkedIn βοήθησε να αυξήσει την αποτίμηση της Microsoft, η οποία πλήρωσε μόλις 60 δολάρια για κάθε subscriber της υπηρεσίας, την ώρα που κάθε χρήστης του Facebook αποτιμάται στα 218 δολάρια με βάση την κεφαλαιοποίηση του.

Για να καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του 1 τρισεκατομμυρίου, η Microsoft στην ουσία θα χρειαστεί να διπλασιάσει τη τιμής της μετοχής της. Ο μόνος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον Markowitz, είναι η Alphabet. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό ο άτυπος αγώνας, θα είναι για 2, με την Apple να μένει εκτός συναγωνισμού.

www.techit.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos