Στο δικαστήριο ο Ζούκερμπεργκ μετά από μήνυση για κλοπή τεχνολογίας

19 Ιανουαρίου 2017 10:58

Ενώπιον δικαστηρίου στο Ντάλας των ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προκειμένου να υπερασπιστεί την εταιρεία του έναντι της κατηγορίας ότι έκλεψε τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας από άλλη εταιρεία.

Η Zenimax Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του διάσημου στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών id Software, κατέθεσε μήνυση κατά του Facebook, ζητώντας αποζημίωση, 2 δισ. δολαρίων. Η Zenimax υποστηρίζει ότι οι αρχικές της καινοτομίες στην εικονική πραγματικότητα, αντιγράφηκαν παράνομα όταν η Oculus ανέπτυξε το σύστημα VR Rift.

Το Facebook είχε εξαγοράσει την Oculus το 2014 και θεωρείται ως σημαντικός τομέας της στρατηγικής της εταιρείας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, ο Ζούκερμπεργκ πρόκειται να καταθέσει στο δικαστήριο ότι η Zenimax δεν εκτίμησε εγκαίρως τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας και ότι ήταν η δουλειά που έγινε στα εργαστήρια της Oculus που εξέλιξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

«Είμαστε πρόθυμοι να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας στο δικαστήριο», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της Oculus.

«Η Oculus και οι ιδρυτές της έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα στην εικονική πραγματικότητα επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν. Αισθανόμαστε απογοητευμένοι που μια άλλη εταιρεία χρησιμοποιεί μια χρονοβόρα αγωγή, στην προσπάθειά της να πάρει τα εύσημα για την τεχνολογία, για την οποία δεν είχε το όραμα, την εμπειρία ή την υπομονή για να αναπτύξει».

www.techit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos