Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν ρομπότ να πυροβολεί με τα δυο χέρια

20 Απριλίου 2017 17:46

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Ρωσίας, FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) έχει δημιουργηθεί με σκοπό να πάει στο διάστημα, αλλά αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται έτσι ωστε να μπορεί να πυροβολεί και με τα δυο χέρια.

Πολλοί κατακρίνουν τους Ρώσους εκφράζοντας ανησυχίες για την δημιουργία ενός real-life Terminator. Ωστόσο, ο στόχος των δημιουργών του είναι να βελτιώσουν τις κινητικές δεξιότητες του ρομπότ και την διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Μέσα από το Twitter ο Dmitry Rogozin, αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, έγραψε “Robot platform F.E.D.O.R. showed shooting skills with two hands”. Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει πως δεν επιχειρούν να φτιάξουν τον Εξολοθρευτή, αλλά τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει μεγάλη πρακτική σημασία σε διάφορους τομείς.

Ο ίδιος πόσταρε και ένα σύντομο video που δείχνει το FEDOR εν δράσει και έγραψε “Russian fighting robots – guys with iron nature”.

www.techit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos