Οι καθημερινοί χρήστες του Facebook έφτασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια

13 Μαϊος 2017 13:42

Τα 1,94 δισεκατομμύρια έχουν φτάσει οι ενεργοί χρήστες του Facebook , εκ των οποίων τα 1,3 δισ. το χρησιμοποιούν καθημερινά, σύμφωνα με την εταιρία.

Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Facebook κάθε μήνα, με τους περισσότερους νέους χρήστες να προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού το πρώτο τρίμηνο του 2017 έφτασαν τα 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια,αυξημένα μέσα σε ένα χρόνο κατά 76% όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ενώ τα έσοδα από τις διαφημίσεις χτυπούν «ταβάνι».

Σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook (8,03 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 49% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016) προήλθαν από τη διαφήμιση τρίτων, η οποία έφθασε τα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο φετινό τρίμηνο (αύξηση 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Όμως τα διαφημιστικά έσοδα φαίνεται να πλησιάζουν μια «οροφή», πέρα από την οποία θα είναι δύσκολη η περαιτέρω αύξησή τους. Γι’ αυτό το δίκτυο προσπαθεί να «γεννήσει» έσοδα από άλλα προϊόντα του (Video, Instagram, Whatsapp, Messenger, εικονική πραγματικότητα κ.α.).

Χθες ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 3.000 εργαζόμενους που θα αναλάβουν να παρακολουθούν και να φιλτράρουν αναρτήσεις με βίαιο περιεχόμενο, μετά τη μετάδοση πολλών δολοφονιών ή αυτοκτονιών μέσω των σελίδων του.

www.techit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos