Πρόστιμο 110 εκατ. στo Facebook για το «deal» με το WhatsApp

18 Μαϊος 2017 14:58

Την κατηγορεί για «παραπλανητικές πληροφορίες» όσον αφορά στην εξαγορά της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp

Πρόστιμο ύψους 110 εκατ. δολ. επέβαλε στην Facebook η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγορώντας την ότι παρείχε "παραπλανητικές πληροφορίες" όσον αφορά στην εξαγορά της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όταν η Facebook ενημέρωσε την Επιτροπή το 2014 για το deal, ισχυρίστηκε ότι δεν θα ήταν σε θέση για μία "αξιόπιστη αυτόματη αντιστοίχιση" μεταξύ των λογαριασμών χρηστών Facebook και WhatsApp.

Αλλά η Επιτροπή τονίζει ότι το 2016 η WhatsApp πρόσφερε ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύνδεσης των αριθμών τηλεφώνου του χρήστη με τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα της Facebook.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε ότι το πρόστιμο είναι αναλογικό και χρησιμεύει ως αποτρεπτικό μέτρο. «Η σημερινή απόφαση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις εταιρείες ότι πρέπει συμμορφώνονται πλήρως με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες περί συγχωνεύσεων, που περιλαμβάνουν και την παροχή των ορθών πληροφοριών. Η Κομισιόν πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις για τις συνέπειες στον ανταγωνισμό έχοντας πλήρη γνώση των ορθών στοιχείων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos