Παρουσίαση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2018

14 Νοεμβρίου 2017 16:27

Πρότυπες ρομποτικές κατασκευές, αγωνιστικές πίστες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, απαραίτητος εξοπλισμός, κανόνες, τρικ και συμβουλές

Από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου ο WRO Hellas και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φουαγέ του ισογείου και σε αίθουσα προβολών θα παρουσιάζεται ο διαγωνισμός από προσωπικό του WRO Hellas: Πρότυπες ρομποτικές κατασκευές, αγωνιστικές πίστες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, απαραίτητος εξοπλισμός, κανόνες, τρικ και συμβουλές!

Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη
Το θέμα της φετινής πρόκλησης για την Ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού είναι «Εποικισμός του Άρη». Οι διαγωνιζόμενες μαθητικές ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν μία κατασκευή με αυτοματισμούς, η οποία θα έχει σχέση με αυτό το θέμα.

Γυμνάσιο: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες
Η δοκιμασία του Γυμνασίου στηρίζεται στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.
Λύκειο: Αειφόρος Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα
Η αποστολή φέτος είναι η κάθε ομάδα να οικοδομήσει ένα ρομπότ που να κάνει τις κοινότητες των μαθητών πιο βιώσιμες, ως προς έναν από τους ακόλουθους τέσσερις στόχους: – Προσιτή και καθαρή ενέργεια – Αειφόρες πόλεις και κοινότητες – Δράση για το κλίμα – Η ζωή στη γη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project τους είναι σημαντικό, καθώς και να καταδείξουν με σαφήνεια τα σημεία καινοτομίας του.

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, αλλά και σε γονείς και παιδιά που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εκπαιδευτική ρομποτική και τις εκπαιδευτικές επιλογές που παρέχει.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Ημερομηνίες:
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00
Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 14:00

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos