Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο ξεκινά από τους κωδικούς πρόσβασης

08 Φεβρουαρίου 2018 21:58

Ολοένα και πιο κομβικό ρόλο στη ζωή του σύγχρονου πολίτη, καταλαμβάνει η σχέση του με το Διαδίκτυο. Με την εξάρτηση μας από τους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο να βαίνει αυξανόμενη, η ασφαλής πλοήγηση αναδεικνύεται σε προτεραιότητα.

Όπως παρατηρούν δε οι αναλυτές της εταιρείας Kaspersky Lab, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο ξεκινά από τους κωδικούς πρόσβασης. Η εταιρεία διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο το δίλημμα πώς να επιλέγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους. Μερικοί καταλήγουν να χρησιμοποιούν ισχυρούς και διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, έτσι ώστε να μην μπορούν να παραβιαστούν ή να τους εκμεταλλευτούν εγκληματίες, αλλά διατρέχουν τον κίνδυνο να ξεχνούν τους κωδικούς αυτούς με το πέρασμα του χρόνου. Άλλοι επιλέγουν κωδικούς πρόσβασης, που μπορούν να απομνημονεύσουν εύκολα διευκολύνοντας τη ζωή τους, διατρέχοντας, όμως, τον κίνδυνο οι κωδικοί αυτοί να βρεθούν το ίδιο εύκολα στα χέρια ψηφιακών εγκληματιών.

Έξυπνες συμβουλές της Kaspersky Lab στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς ΔιαδικτύουΦέτος, για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η Kaspersky Lab καλεί τους χρήστες να αφιερώσουν ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτούν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν, ώστε να διατηρούν ασφαλή τα πλέον προσωπικά τους δεδομένα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, εάν δεν είστε σίγουροι ότι ο κωδικός πρόσβασης σας είναι ασφαλής, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές του David Emm, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab.

Συστάσεις
Ο κάθε κωδικός πρόσβασης σας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 χαρακτήρων - αλλά όσο περισσότεροι χαρακτήρες τόσο το καλύτερο. Είναι σημαντικό οι χρήστες να φροντίζουν, ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να μαντέψουν εύκολα τους κωδικούς, καθώς υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μπορούν να βρουν προσωπικές πληροφορίες, όπως η ημερομηνία ή τόπος γέννησης, ακόμη και στον “τοίχο” των χρηστών στο Facebook.

Η Kaspersky Lab καλεί του χρήστες να μην χρησιμοποιούν πραγματικές λέξεις: “είναι ανοιχτές σε “επιθέσεις λεξικού”, όπου κάποιος χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα για να δοκιμάσει γρήγορα μια τεράστια λίστα πιθανών λέξεων μέχρι να βρει μία που να ταιριάζει με τον κωδικό πρόσβασής σας”.

Επιπλέον, η Kaspersky Lab συνιστά:

“- Συνδυάστε γράμματα (συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων), αριθμούς και σύμβολα.

- Μην "ανακυκλώνετε" τους κωδικούς πρόσβασης, π.χ. “Kostas1”, “Kostas2”, “Kostas3”, κ.λπ.

- Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, για να αποτρέψετε την ευπάθεια όλων των λογαριασμών σας.

- Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε μοναδικούς πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιήστε ένα διαχειριστή κωδικών για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε, να αποθηκεύσετε και να θυμηθείτε τους κωδικούς σας με ασφάλεια.

- Εάν υποψιάζεστε ότι ο κωδικός πρόσβασης σας έχει παραβιαστεί, αλλάξτε τον αμέσως”.

www.sepe.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos