Γιατί μάλλον δεν θα συναντηθούμε ποτέ με εξωγήινους

19 Μαρτίου 2018 11:19

Λένε πως ζουν ανάμεσά μας... Πως έχουν επισκεφτεί τη Γη και σίγουρα υπάρχουν εκεί έξω!

Η συζήτηση για το εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, μια νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει τις ελπίδες ορισμένων πως θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινους.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως εάν βρεθεί σήμα από προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό, πιθανόν η συγκεκριμένη μορφή ζωής είναι νεκρή τη στιγμή εκείνη.

«Αν το σήμα έρχεται από την άλλη πλευρά του γαλαξία, όταν φτάσει σε εμάς, ο πολιτισμός θα έχει χαθεί», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Κλαούντιο Γκριμάλντι από το Federal Polytechnical School της Λοζάνης.

Η μελέτη σημειώνει πως όταν ένας πολιτισμός σταματά να εκπέμπει σήματα, αυτά θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν ως ηχώ. Παρόλο, που είναι πιθανός ο εντοπισμός τους, οι πιθανότητες να βρεθεί ζωή είναι περιορισμένη.

Βέβαια, ενδέχεται να υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, που είναι σχετικά κοντά για να έχουν λάβει κάποιο σήμα από εμάς. Κάπως έτσι η ελπίδα ορισμένων δεν έχει χαθεί εντελώς.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos