Η Κομισιόν θωρακίζει το διαδίκτυο από τα «fake news»

26 Απριλίου 2018 17:49

Τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πάταξη της παραπληροφόρησης – Στο στόχαστρο της Κομισιόν οι χρηματοδότες, οι αλγόριθμοι και οι πλαστοί λογαριασμοί


Μέτρα για την αντιμετώπιση των «fake news» στο Ίντερνετ πρότεινε σήμερα η Κομισιόν ορίζοντας ως «παραπληροφόρηση» τις αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την δημιουργία ενός Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την παραπληροφόρηση συμβουλεύοντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες έως το Ιούνιο να αναπτύξουν και να ακολουθούν κοινό κώδικα ορθής πρακτικής. Στόχος είναι:

1.Η εξασφάλιση της διαφάνειας σχετικά με το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο, ιδίως την πολιτική διαφήμιση, καθώς και ο περιορισμός των επιλογών στόχευσης για την πολιτική διαφήμιση και η μείωση των εσόδων των διακινητών παραπληροφόρησης.

2.Η παροχή σαφέστερων πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία των αλγορίθμων.

3.Η καθιέρωση μέτρων για τον εντοπισμό και το κλείσιμο των πλαστών λογαριασμών.

4.Να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς εξακρίβωσης γεγονότων,στους ερευνητές και στις δημόσιες αρχές να παρακολουθούν συνεχώς την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos