Αλλαγές στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας εισήγαγε Facebook

28 Απριλίου 2018 12:32

Σε μία σειρά από αλλαγές στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας του, προχώρησε από χθες το Facebook.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνδέει τις αλλαγές με το πρόσφατο σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση της Cambridge Analytica, αλλά με την προσαρμογή στο νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Το Facebook αποφάσισε, δηλαδή, να εφαρμόσει τις αλλαγές, που απαιτεί ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε., για όλους τους χρήστες του, παγκοσμίως.

Τι περιλαμβάνουν οι νέοι κανόνες ιδιωτικότητας που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσηςΟι χρήστες του Facebook, από χθες, καλούνται να επιλέξουν πώς θέλουν να χρησιμοποιεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια σειρά από δεδομένα τους. Μάλιστα, οι χρήστες πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε να χρησιμοποιεί η πλατφόρμα δεδομένα από εξωτερικές πηγές για να στοχεύει τους χρήστες με διαφημίσεις. Σε περίπτωση, πάντως, που οι χρήστες δεν συναινέσουν στη χρήση των δεδομένων τους, η ιστοσελίδα ενημερώνει ότι πρέπει να γίνει διαγραφή του προφίλ, αφού πρώτα ο χρήστης κρατήσει ένα αντίγραφό του.

Συγκεκριμένα, το Facebook ρωτά τους χρήστες εάν συμφωνούν με το να αναλύονται τα πρόσωπά τους με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται από το Facebook εκτός Ε.Ε. και Καναδά (η ιστοσελίδα εφάρμοσε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στους χρήστες στην Ε.Ε. στο παρελθόν, με τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές περί απορρήτου να απαγορεύουν αυτήν την πρακτική λόγω έλλειψης πραγματικής συγκατάθεσης εκ μέρους των χρηστών.

Να σημειωθεί ότι, σε συνέχεια του σκανδάλου με το Facebook και την Cambridge Analytica, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα στο Κοινοβούλιο το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το Facebook κατηγορείται ότι επέτρεψε στην Cambridge Analytica να αποκτήσει τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την συγκατάθεση τους, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στην προεκλογική εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και στο δημοψήφισμα για το Brexit. Τα στοιχεία περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ε.Ε., αποκτήθηκαν παρανόμως

Ψεύτικοι λογαριασμοί
“Ενώ η ουσία της πολιτικής μας για τα δεδομένα είναι η ίδια σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι στην Ε.Ε. θα βλέπουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που είναι σχετικές μόνο με τους ανθρώπους που ζουν εκεί, όπως το πώς να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων μας βάσει του GDPR. Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό όσον αφορά τους ελέγχους και τις προφυλάξεις που προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο”, έγραψαν οι Erin Egan, επικεφαλής της υπηρεσίας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Facebook, και Ashlie Beringer - αναπληρωτής γενικός σύμβουλος - σε σχετική τους ανάρτησή τους.

Μάλιστα, η κυρία Bickert σχολίασε ότι το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να ανανεώνει την πολιτική χρήσης του περιεχομένου του, σύμφωνα με το feedback που λαμβάνει από 100 εξωτερικούς οργανισμούς και εμπειρογνώμονες, με τους οποίους συνεργάζεται σε τομείς όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η εκμετάλλευση των παιδιών.

Εκτός από τη συγκατάθεση για τη χρήση των δεδομένων, το Facebook ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε λήψη μέτρων για τους ψεύτικους λογαριασμούς. “Εμείς - η ομάδα πολιτικής διαχείρισης - διαθέτουμε στελέχη σε 11 γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ειδικών πάνω σε θέματα ρατσιστικού μίσους, παιδικής ασφάλειας και τρομοκρατίας. Πολλοί από εμάς διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν τη δημόσια έκφραση, πολύ πριν ενταχθούμε στο Facebook”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos