Μαζική έξοδος στελεχών από το Facebook λόγω... Ζούκερμπεργκ - Πτώση της μετοχής πάνω από 20%

19 Νοεμβρίου 2018 17:35

Τους τελευταίους μήνες, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει υιοθετήσει ένα πολύ σκληρό στιλ διοίκησης της κολοσσιαίας εταιρείας, που έχει οδηγήσει πολλά υψηλά στελέχη στην έξοδο, ενώ ταυτόχρονα έχει ρίξει το ηθικό στο εσωτερικό της εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ο Ζούκερμπεργκ φέρεται, εκτός των άλλων, να ρίχνει το φταίξιμο του σκανδάλου της Cambridge Analytica στην Chief Operating Officer, του νούμερο 2 της εταιρείας, Σέριλ Σάντμπεργκ.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook φέρεται να είπε είπε τον περασμένο Ιούνιο στα στελέχη της επιχείρησης ότι θα υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή διοίκησης, καθώς δεχόταν όλο και αυξανόμενη κριτική από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τους επενδυτές, αλλά και τα μέλη του Κογκρέσου.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί προηγούμενο ρεπορτάζ των New York Times, σύμφωνα με το οποίο τα λάθη και οι παραβλέψεις σε μία σειρά σκανδάλων τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και οι αμφισβητούμενες τακτικές που ακολούθησε η γιγαντιαία εταιρεία, την ανάγκασαν να προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων ώστε να ελεγχθεί η βλάβη που είχε γίνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Facebook χαρακτήρισε το ρεπορτάζ των New York Times «άδικο», ενώ σε συζήτηση που είχε ο Ζούκερμπεργκ με στελέχη είπε ότι η εφημερίδα έγραφε «ανοησίες». Οι New York Times επανήλθαν με νέο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, στην ίδια συνάντηση ο Ζούκερμπεργκ απείλησε με απόλυση τους εργαζόμενους που μιλούν σε μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, από τις αρχές της χρονιάς, πάνω από δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Facebook έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία, μεταξύ τους και οι δημιουργοί του Instagram, οι οποίοι τσακώθηκαν με τον Ζούκερμπεργκ για το αν θα πρέπει στην εφαρμογή οι χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Οι συνιδρυτές του WhatsApp επίσης αποχώρησαν, λόγω διαφωνιών με το Ζούκερμπεργκ και το ίδιο συνέβη με τον συνιδρυτή του Oculus VR.

Η μετοχή του Facebook έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς, την ώρα που ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 2%.

econimstas.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos