Το Instagram απαγόρευσε βίντεο και φωτογραφίες με αυτοτραυματισμούς

09 Φεβρουαρίου 2019 12:27

Την απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς, όπως αυτές που συνηθίζονται στη φρικτή «μόδα» της «μπλε φάλαινας», ανακοίνωσε πως θα θέσει σε εφαρμογή το Instagram, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το φαινόμενο των αυτοκτονιών.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χρηστών του Instagram», παραδεχόμενη ότι «δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε».

Το Instagram είχε προ καιρού απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση ενθαρρύνει χρήστες σε αυτοχειρία, και πλέον θα «μπλοκάρει» κάθε περιεχόμενο που «δείχνουν ξεκάθαρα αυτοτραυματισμούς».

Σε ό,τι αφορά πιο «απαλές» φωτογραφίες, όπως εικόνες με ουλές ή μικροτραύματα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι δεν θα τις αφαιρεί, ωστόσο δεν θα εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα, μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Instagram είχε δεχθεί σφοδρή κριτική καθώς φάνηκε να επιτρέπει σε πλήθος ανώνυμων λογαριασμών να ανεβάζουν βίντεο που απεικονίζουν σαδιστική κακοποίηση και εξευτελισμούς σε βάρος αστέγων και τοξικομανών.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos