Η κρυφή ζωή των moderator του Facebook

27 Φεβρουαρίου 2019 15:21

Οι καταπιεστικές συνθήκες εργασίας των συντονιστών που προσλαμβάνονται από συνεργάτες της δημοφιλούς πλατφόρμας απέχει «έτη φωτός» από τις συναρπαστικές δουλειές της Σίλικον Βάλεϊ


Τις τραυματικές εμπειρίες πολλών χαμηλόμισθων εργαζομένων του Facebook, που είναι επιφορτισμένοι να κρατούν τη βία, τη ρητορική μίσους και τη σεξουαλική χυδαιότητα μακριά από την πλατφόρμα, έφερε πρόσφατα στο προσκήνιο ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Verge.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 15.000 και πλέον ατόμων που εργάζονται ως συντονιστές του Facebook απασχολούνται από συνεργαζόμενες εταιρείες της πλατφόρμας, και οι συνθήκες εργασίας τους απέχουν «έτη φωτός» από το στερεότυπο της προσοδοφόρας και συναρπαστικής δουλειάς στη Σίλικον Βάλεϊ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Verge, οι συντονιστές του Facebook πληρώνονται από έναν εξωτερικό συνεργάτη 15 δολάρια την ώρα και εργάζονται σε συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο τηλεφωνικό κέντρο, παρά την πρώτη γραμμή μιας εταιρείας αξίας 500 δισ. δολαρίων!

Κάνουν μικρά, αυστηρά προκαθορισμένα διαλείμματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές σε μικροσκοπικές τουαλέτες. Οι καταπιεστικοί κανόνες για την ταχύτητα της εργασίας και την επίτευξη «της βέλτιστης δυνατής απόδοσης» εμποδίζουν τους εργαζόμενους να αφιερώνουν παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα σε κάθε εξεταζόμενο λογαριασμό.

Έτσι διαχειρίζονται εκατοντάδες σελίδες καθημερινά, παρόλο που το περιθώριο λάθους είναι πολύ μικρό, και εάν το ξεπεράσουν απειλούνται με απόλυση.

Επιπλέον, για «λόγους ασφαλείας», όχι μόνο απαγορεύεται να φέρνουν το κινητό τους στο γραφείο τους, αλλά δεν μπορούν καν να κουβαλάνε στην τσέπη τους χαρτιά ή... τσίχλες, αφού περιλαμβάνονται στη λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos