Αναδιπλούμενα smartphones και συσκευές 5G

28 Φεβρουαρίου 2019 07:48

Με πολύ υψηλές απαιτήσεις και μεγάλες ψηφιακές υποσχέσεις, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του το ετήσιο ραντεβού της τεχνολογίας στη Βαρκελώνη, το Mobile World Congress 2019.


Η εκδήλωση, που έχει γίνει θεσμός για τους απανταχού λάτρεις της τεχνολογίας, ξεκίνησε ήδη από χθες να γίνεται θέρετρο ανακοινώσεων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Αν και το MWC2019, ξεκινά επίσημα σήμερα, ήδη από χθες οι κατασκευαστές άρχισαν να δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής για τον “πόλεμο” ανακοινώσεων νέων συσκευών, που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αλλά και για τις νέες τάσεις της αγοράς. Οι αναδιπλούμενες (foldable) συσκευές, κυρίως smartphones και οι συσκευές που υποστηρίζουν υπηρεσίες 5G, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής ημέρας, με τις Huawei, Xiaomi και Microsoft να δίνουν μια πρόγευση για το τί θα ακολουθήσει σε επίπεδο ανακοινώσεων.

 

Ξεκινά σήμερα το μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας στη Βαρκελώνη. Θέσεις …μάχης παίρνουν κατασκευαστές και εταιρείες τεχνολογίαςΤο Mobile World Congress είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο των κινητών και ασύρματων τεχνολογιών, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 25-28 Φεβρουαρίου, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά 2019. Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia, της ΕΕΚΤ, της HETiA, την αιγίδα της ΕΕΤΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ. Το MWC 19 αναμένεται να συγκεντρώσει από σήμερα πάνω από 120.000 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 2.000 εκθέτες θα υποδεχτούν τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Foldable συσκευές
Ελάχιστες ημέρες μετά από την επίσημη πρώτη του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone από τη Samsung, του Galaxy Fold, η κινεζική Huawei έδωσε χθες τη δική της προϊοντική απάντηση, παρουσιάζοντας την πρώτη δική της συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη, το Huawei Mate X, το οποίο λειτουργεί σε δίκτυα επόμενης, πέμπτης γενιάς (5G). Η νέα προσθήκη στην προϊοντική γκάμα της κινεζικής εταιρείας διαθέτει οθόνη 6,8 ιντσών (διπλωμένο) και 8 ιντσών όταν ξεδιπλώνει (χάρη σε έναν καινοτόμο σχεδιασμό και βασίζεται σε chipset της ίδιας της Huawei). Η εμπορική τιμή της συσκευής, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019 είναι €2.299. Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής του τομέα συσκευών της Huawei, Kevin Ho, υποστήριξε ότι έχουν ήδη συμφωνίες με παρόχους για τη διάθεση της συσκευής και στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, η Huawei ανακοίνωσε ακόμη δύο τερματικές συσκευές για το σπίτι που συνδέονται σε 5G δίκτυα, προκειμένου να προσφέρουν ασύρματη πρόσβαση σε ένα νοικοκυριό. Παρουσίασε δε και τη νέα έκδοση του MateBook X Pro, ένα φορητό υπολογιστή, που δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

Προσιτά 5G smartphones
Τη δική της πρόταση για τις foldable 5G συσκευές και μάλιστα σε μια προσιτή τιμή, παρουσίασε χθες στη Βαρκελώνη η επίσης κινεζική Xiaomi, με την έκδοση του Mi Mix 3, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται σε επιλεγμένες αγορές από το Μάιο, θα έχει τιμή στα €599. To Mi Mix 3 είναι από τις πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούν το νέο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 855 και το modem X50, που επιτρέπει τη σύνδεση σε 5G δίκτυα. Η ανερχόμενη Xiaomi ανακοίνωσε, εξάλλου, χθες το Mi 9, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα €449. H συσκευή διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών, μνήμη 8 GB, ενώ διαθέτει οπίσθια κάμερας 3 φακών. Από την πλευρά της, η HMD Global, που διαθέτει στην αγορά το brand της Nokia, παρουσίασε χθες το Nokia 9 PureView, ένα smartphone με οθόνη 6 ιντσών, το οποίο διαθέτει το πρώτο σύστημα πέντε καμερών στον κόσμο με ZEISS Optics. Η HMD Global ανακοίνωσε 3 ακόμη smartphones: τα Nokia 3.2 και Nokia 4.2.

Το 5G βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της LG, που παρουσίασε χθες από τη Βαρκελώνη το νέο V50ThinQ, το οποίο, μάλιστα, έχει δύο οθόνες που λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε το G8 ThinQ, το οποίο μπορεί να ανοίξει χωρίς να ακουμπήσει την οθόνη ο χρήστης, καθώς είναι το πρώτο smartphone που αναγνωρίζει τις φλέβες στην παλάμη του χεριού του χρήστη

sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos