Google Doodle: Τιμά την «Ημέρα της Γης» με έξι σκίτσα

22 Απριλίου 2019 13:09

Ημέρα της Γης: Η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως πρέπει να νοιαστούμε για το σπίτι μας - Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα - 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον


Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Γης και μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης και κατά συνέπεια του δικού μας.

Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο συντονισμός της γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network).

To 2009, μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Εμπνευστής της ημέρας είναι ο ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελλ, ο οποίος πρότεινε το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO, στο Σαν Φρανσίσκο, την καθιέρωσή της. Ωστόσο καθιερώθηκε ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 1970 στις ΗΠΑ, χάρη στην πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη «Διεθνή Ημέρα της Γης», φιλοξενώντας 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον. Δημιουργός του σημερινού doodle είναι ο Kevin Laughlin, ο οποίος δηλώνει σχετικά με την Ημέρα και ό,τι σχεδίασε: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος οργανισμών από όλο τον κόσμο, που όλα είχαν μια πρόσθετη μοναδική ποιότητα ή γήινη υπεροχή».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos