ΕΕ: Έσχατη λύση η διάσπαση του Facebook δηλώνει η Επίτροπος Ανταγωνισμού

18 Μαϊος 2019 11:40

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι επιφυλακτική στη διάσπαση του Facebook - «Θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία»


Έντονες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο διάσπασης του Facebook εξέφρασε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με στη Βεστάγκερ, μια τέτοια λύση θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με την διασημότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Επίτροπος ρωτήθηκε για το θέμα του Facebook στην έκθεση καινοτομίας VivaTech που διεξάγεται στο Παρίσι, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αλλά και ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ της διάλυσής της.

«Φυσικά θα ήταν μια έσχατη λύση. Πιστεύω ότι θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και ίσως πολύ πιο δυνατό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα», είπε η Βεστάγκερ στους δημοσιογράφους.

Ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ, και πρώην συγκάτοικος του Μαρκ Ζούκερμπεγκ όταν φοιτούσαν και οι δύο στο κολέγιο, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαλύσουν την εταιρεία. Πρότεινε συγκεκριμένα να διαχωριστούν το Instagram και το WhatsApp από το Facebook, υποστηρίζοντας ότι χάρη στον ανταγωνισμό θα προσφέρονταν «υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos