Το Twitter βρήκε την «ποινή» για τους πολιτικούς που παραβιάζουν τους κανόνες

01 Ιουλίου 2019 11:03

Το Twitter εδώ και καιρό προσπαθούσε να βρει τη φόρμουλα για πολιτικούς που παραβιάζουν τους κανόνες του, όμως έχουν σημασία για τα δημόσια συμφέροντα


Λύση στο πρόβλημα των πολιτικών, και κυρίως των ηγετών παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που αν και παραβιάζουν τους κανόνες του twitter, οι δηλώσεις τους έχουν αξία επιχειρεί να βρει το κοινωνικό δίκτυο με έναν νέο κανόνα.

Το Twitter αποφάσισε να διατηρεί μεν τις επίμαχες αναρτήσεις, όμως θα παραμένουν στην πλατφόρμα και θα κρύβονται πίσω από μια ειδοποίηση, που θα εξηγεί στους χρήστες ότι η ανάρτηση παραβιάζει τους κανόνες.

Η εταιρεία στο παρελθόν πολλές φορές δεν θέλησε να επικοινωνήσει πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε.

Η νέα ειδοποίηση θα εφαρμοστεί μόνον σε tweets που δημοσιεύτηκαν μετά τις 27 Ιουνίου.

Η κίνηση έρχεται μετά τις επικρίσεις των χρηστών ότι η πλατφόρμα δεν επιβάλλει ομοιόμορφα τους κανόνες, καθώς επιτρέπει σε πολιτικούς, όπως τον Ντόναλντ Τραμπ να παραβιάζει όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους. Το twitter υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας ότι τα tweets των παγκόσμιων ηγετών έχουν δημοσιογραφική αξία.

Η νέα ρύθμιση περί ειδοποίησης αφορά μόνον σε ανθρώπους που εκπροσωπούν μια κυβέρνηση, είναι υποψήφιοι ή θεωρούνται ότι θα καταλάβουν μια θέση, έχουν πάνω από 100.000 ακόλουθους και έχουν πιστοποιημένο λογαριασμό στο twitter.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos