Google Doodle: Διαδραστικό παιχνίδι baseball για τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

05 Ιουλίου 2019 10:57

Google Doodle με διαδραστικό παιχνίδι baseball, αφιερωμένο στην Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ θεωρούνται ως η μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική αλλά και πολιτική δύναμη στον κόσμο, η οποία έχει αναδειχθεί στη θέση αυτή, μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ιστορική αρχή όμως αυτής της υπερδύναμης χρονολογείται στην 4 Ιουλίου του 1776, όταν οι Αμερικανοί με την «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα τους για την εκδίωξη του βρετανικού ζυγού.

Η Διακήρυξη αυτή, που απευθυνόταν «προς την κοινή γνώμη όλης της ανθρωπότητας», αποτέλεσε την πρώτη πρακτική εφαρμογή των πολιτικών αρχών του Διαφωτισμού.

Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή Αμερικανική Επανάσταση, ήταν μακροχρόνιος και επίπονος. Ως τις αρχές του 1778 ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος μέσα στους κόλπους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στην συνέχεια διεθνοποιήθηκε, καθώς η Γαλλία (1778), η Ισπανία (1779) και η Ολλανδία (1780), συμμάχησαν με τις αποικίες εναντίον της Βρετανίας. Η ανεξαρτησία των ΗΠΑ επιτεύχθηκε τελικά με την Συνθήκη των Παρισίων της 3ης Σεπτεμβρίου 1783.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos