825.000 κενές θέσεις στην Ευρώπη στον τομέα των τεχνολογιών

24 Σεπτεμβρίου 2019 11:27

Εκπαίδευση και επανειδίκευση είναι η λύση για τους νέους στον επαγγελματικό τομέα


Εκπαίδευση και επανειδίκευση είναι η λύση για τους νέους στον επαγγελματικό τομέα ενώ, σύμφωνα με στοιχεία, 825.000 θέσεις θα είναι κενές στην Ευρώπη στον τομέα των τεχνολογιών και της Πληροφορικής.

«Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, είναι πια ασύλληπτες και οι νέοι μας πρέπει να τις γνωρίζουν προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για το αύριο», τόνισε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (Cepis) Βύρων Νικολαϊδης, που ενθαρρύνει τους νέους στην επανεκπαίδευση και επανειδίκευση στον τομέα του προγραμματισμού μέσα από μια συνεργασία για την ψηφιακή απασχολησιμότητα με ταχύρρυθμα προγράμματα που υλοποιεί η HePIS (Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικης) με coding bootcamps της AfDEmp. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής στο Δουβλίνο, ο κ. Νικολαίδης, ιδρυτής της Συνεργασίας για την ψηφιακή Απασχολησιμότητα (ADFEmp) μαζί με κορυφαίους πανεπιστημιακούς ,τα στοιχεία για την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα και σε επτά ευρωπαϊκές χώρες καταδεικνύουν ότι το ποσοστό της ανεργίας σε νεαρές ηλικίες παραµένει πεισµατικά «κλειδωµένο» σε επίπεδα άνω του 50% .

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής στο Δουβλίνο, τα στοιχεία για την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα και σε επτά ευρωπαϊκές χώρες καταδεικνύουν ότι το ποσοστό της ανεργίας σε νεαρές ηλικίες παραµένει πεισµατικά «κλειδωµένο» σε επίπεδα άνω του 50%, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν ως το 2020, το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, ενώ σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο από τη μεγάλη διείσδυση της τεχνολογίας, η Ευρωπαΐκή Επιτροπή εκτιμά ότι οι κενές θέσεις εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα φθάνουν το 2020 τις 825.000.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos