Στη Φινλανδία κάνουν καμπάνια για ένα νέο emoji -Αυτό που συγχωρεί

24 Σεπτεμβρίου 2019 11:30

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, η συγχώρεση θεϊκή. Εκτός αν υπάρχει ένα emoji για αυτό. Κάπως έτσι σκέφτηκαν κάποιοι Φινλανδοί που έστησαν ολόκληρη καμπάνια.

Ενας συνασπισμός οργανώσεων στη Φινλανδία ανέλαβαν την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο emoji στα αμέτρητα που έχουν οι χρήστες των smartphones. Μόνο που το συγκεκριμένο να είναι της συγχώρεσης. «Στη σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία, τα emoji είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων χωρίς λέξης», εξήγησε ο Τουόμο Πέσονεν της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας, που είχε την ιδέα για αυτή την καμπάνια για το emoji της συγχώρεσης.

Τα προτεινόμενα emoji συγχώρεσης

«Μας εξέπληξε το γεγονός ότι στα emoji υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές γάτες, ακόμη και δύο διαφορετικά ζόμπι, αλλά δεν υπάρχει ένα για τη συγχώρεση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τον Guardian, και εξήγησε ότι στόχος της καμπάνιας είναι η προώθηση ενός μηνύματος ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης σε όλο τον κόσμο.

Ενα από τα σχέδια που προτείνονται για το emoji της συγχώρεσης
Ανάμεσα στις ιδέες που έχουν προταθεί για το emoji της συγχώρεσης είναι ένα με κλαδί στο κέντρο μιας καρδιάς, μια πληγωμένη καρδιά που… επουλώνεται, αλλά και δύο χέρια που ενώνονται μπροστά σε μια καρδιά.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos