Πρότυπο Δια/κό Κέντρο Ψη/σης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών

13 Νοεμβρίου 2019 15:07

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα των νέων τεχνολογιών της ψηφιοποίησης,


της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, πρωτοπορεί και πάλι δημιουργώντας το Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) για μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς
Σκοπός του Future Reality είναι μεταξύ άλλων η παρουσίαση εφαρμογών και τεχνολογιών αιχμής με αντίστοιχο περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα, την ηλικία και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

 

Νέες τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας με αντίστοιχο, εξειδικευμένο εξοπλισμό επιστρατεύονται για την εκπαίδευση και προετοιμάζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς για τις εκπαιδευτικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Οι επισκέπτες του Κέντρου θα έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας κάσκες εικονικής πραγματικότητας και τάμπλετς, με τη βοήθεια των οποίων θα «μπουν» στο εικονικό περιβάλλον των νέων ψηφιακών παραγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, μέσα από ειδικά προγράμματα θα έχουν τη ευκαιρία να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos