Προσάραξη Φ/Γ πλοίου «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου στις βόρειες ακτές της ν. Άνδρου

11 Φεβρουαρίου 2015 14:03

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσάραξε στις βόρειες ακτές της ν. Άνδρου, το Φ/Γ πλοίο «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, με 22 άτομα (αλλοδαπούς) πλήρωμα.

Συγκεκριμένα, στις 01:34, ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου ενημέρωσε το ΕΚΣΕΔ, μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, ότι το πλοίο έχει προσαράξει στις βόρειες ακτές της Άνδρου και παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ δήλωσε εγκατάλειψή του. Στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 BF.

Άμεσα, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εκδόθηκε σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων, ενώ από τη Λήμνο και τη Χίο απογειώθηκαν ελικόπτερα ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία όμως επέστρεψαν στη βάση τους λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν.

Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία (03) ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν πρωινές ώρες στην περιοχή.

Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος, τρίτο Ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Φ/Γ πλοίο «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος συντονίζοντας την επιχείρηση.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos