Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Κυκλάδων για 1η Μάη

30 Απριλίου 2015 16:06

Από τη 1η Μάη του 1886, και τη πρώτη μαχητική εργατική πορεία μέχρι σήμερα οι αγώνες των εργαζόμενων είναι συνεχείς και αμείωτοι. Καμία από τις κατακτήσεις των εργαζόμενων δεν χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με θυσίες.


Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής αλλά και ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Όλοι εμείς νιώσαμε τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας τα πέντε τελευταία χρόνια και την οικονομική ύφεση που είχαν σαν αποτέλεσμα μια οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που πήρε το χαρακτήρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Η επίθεση του κεφαλαίου είχε σκοπό να ανατρέψει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια και τις πολιτικές του δόγματος του σοκ, έδωσε τα πάντα στους εργοδότες ανατρέποντας κάθε εργατική κατάκτηση.

 

Η Πρωτομαγιά του 2015 μας βρίσκει μετά από μια ιστορική αλλαγή στη χώρα μας που είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των αγώνων, αλλά και μπροστά σε μια ανηλεή επίθεση και πολιτικό εκβιασμό των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Τα συστημικά ΜΜΕ συντηρούν σαν "εγχώρια παπαγαλάκια" το κλίμα ασφυξίας και τρομοκράτησης του κόσμου, οι δικοί μας οι αγώνες βρίσκονται πάντα στην αθέατη πλευρά των "δελτίων ειδήσεων". Η οργάνωση, η ενότητα, και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων είναι απαραίτητη.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στο δόγμα της λιτότητας, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και αταλάντευτη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Αγωνιζόμαστε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και του εργατικού δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, δεν υποχωρούμε σε εκβιασμούς, οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση και τη συσπείρωση μας, την ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/5 ΣΤΗ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:30πμ (ΣΥΡΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ Π.Ε. ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Οδυσσέας Ευθυμίου          Θανάσης Δρόσος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos