O Ιατρικός σύλλογος Κυκλάδων στηρίζει την κινητοποίηση των αγροτικών ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου

30 Απριλίου 2015 20:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, με ψήφισμά του της 27-04-2015, καλύπτει και στηρίζει την κινητοποίηση μέσω επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου, λόγω της μη αποζημίωσης των εφημεριών των τελευταίων 4 μηνών.

Δεν δυνάμεθα ως ιατρικό σώμα να κατανοήσουμε την επιλεκτική πολύμηνη στάση πληρωμών των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, την στιγμή που η εφημερία αποτελεί υποχρεωτική έμμισθη εργασία στο δημόσιο τομέα και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες, εξαντλητικά ωράρια με εξευτελιστική αμοιβή (2,90 ευρώ/ώρα).
Το θέμα των απλήρωτων εφημεριών είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των νοσοκομειακών ιατρών, ιδιαίτερα των ειδικευόμενων που είναι οι πιο χαμηλόμισθοι και σκληρά εργαζόμενοι.
Δυστυχώς η σκόπιμη απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος δεν μπορεί πια να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση των νέων ιατρών που εξωθούνται στην λύση της παραίτησης και της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 10.000 νέοι ιατροί έχουν εγκαταλείψει την χώρα λόγω έλλειψης προοπτικής και ελπίδας στηρίζοντας συστήματα υγείας άλλων χωρών.
Καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την ΟΕΝΓΕ να οργανώσει τον αγώνα για μια ριζική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ που σαν κύριο σκοπό θα έχει την κάλυψη όλου του πληθυσμού της χώρα και κυρίως των αδυνάτων υγειονομικά πολιτών.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΗΛΙΑΣ                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos