Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου (6) περιπτώσεις φθορών σε εκκλησιαστικούς χώρους και φάρο στα νησιά Κίμωλο και Πολύαιγο

25 Ιουλίου 2015 16:23

ξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, συνολικά έξι (6) περιπτώσεις φθορών σε εκκλησιαστικούς χώρους και φάρο στα νησιά Κίμωλο και Πολύαιγο, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, επίσης, από εκκλησιαστικούς χώρους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης των σχετικών υποθέσεων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, μετά από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και στοχευμένους ελέγχους, έθεσαν τέλος στη δράση ατόμων που για δεύτερη συνεχή χρονιά προκάλεσαν φθορές μεγάλης αξίας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας σε νησιά των Κυκλάδων.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (24.07.2015) το μεσημέρι στην Κίμωλο δύο (2) υπήκοοι Γαλλίας, 16 ετών αμφότεροι, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κλοπή κατά συναυτουργία. Επίσης, συνελήφθησαν δύο άνδρες, υπήκοοι Γαλλίας, ηλικίας 46 και 48 ετών, γονείς των ανωτέρω, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι συλληφθέντες, την Τετάρτη και Πέμπτη (22 και 23.07.2015) προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό δυο ιερών ναών στην Κίμωλο και την Πολύαιγο, αφαιρώντας παράλληλα χρήματα από το παγκάρι του ενός ναού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω περιστατικών, πρόεκυψε ότι ο ένας από τους δυο ανήλικους δράστες, το χρονικό διάστημα από 07.07. έως 20.08.2014, από κοινού με ομοεθνείς του, προξένησαν εκτεταμένες φθορές σε τρεις (3) ιερούς ναούς που βρίσκονται στα ίδια νησιά, με αναγραφή - σχηματισμό συμβόλων, καταστροφή εικόνων και ιερών σκευών, αφαιρώντας σε μια περίπτωση χρηματικό ποσό από παγκάρι.

Επιπρόσθετα, κατά την ίδια χρονική περίοδο, πραγματοποίησαν εκτεταμένες φθορές στο φάρο της Πολυαίγου.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos