Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ράνια Αντωνοπούλου

28 Οκτωβρίου 2015 19:11

Σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εκτενής και ουσιαστική συνάντηση
εργασίας μεταξύ της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας. Ράνιας Αντωνοπούλου, του Προέδρου κ. Γιάννη Ρούσσου και της Διοικητικής Επιτροπής, με διευρυμένη τη συμμετοχή στελεχών του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στο ρόλο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Ακολούθησε παρουσίαση των
προτάσεων του φορέα μας σχετικά με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και ζητήματα που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί σε λοιπούς αρμόδιους Υπουργούς, όπως η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για τη διατήρηση της εργασίας στο Νομό Κυκλάδων και η χρηματοδότηση των νέων πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας, όπως ο Φ.Π.Α., τα αεροδρόμια των άγονων γραμμών στις Κυκλάδες και τη Σύρο ειδικότερα, η επικρατούσα κατάσταση στο Νεώριο και η ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί της Σύρου.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους όσον αφορά τη συνάντηση, καθώς αφενός η κα. Αντωνοπούλου προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει σε συναδέλφους Υπουργούς τα ζητήματα που της γνωστοποιήθηκαν και απαιτούν τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείων, και αφετέρου το
Επιμελητήριο Κυκλάδων παρείχε την απαραίτητη τεκμηρίωση και ανάλυση που ζητήθηκε. Από τις συζητήσεις φάνηκε κατ' αρχήν ότι ο σχεδιασμός και η στρατηγική προσέγγιση Υπουργείου και Επιμελητηρίου παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεσμεύθηκε να επεξεργαστεί θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας στο Νομό μας, βασιζόμενο στις κατευθύνσεις που τέθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να παραχθούν
συμπεράσματα χρήσιμα για τη συντονισμένη συνεργασία προς τη διαχείριση των προβλημάτων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους και των δύο πλευρών, να πραγματοποιηθεί άμεσα επαναληπτική συνάντηση με διευρυμένη συμμετοχή στελεχών τόσο του Υπουργείου όσο και του Επιμελητηρίου, αλλά και των βουλευτών του Νομού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos