Σχετικά με τα οφειλόμενα στους κατοίκους της Κόρωνου Νάξου από την εγκατάσταση και χρήση ανεμογεννητριών

13 Δεκεμβρίου 2015 21:58

Σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργεί το επίδομα των 100 ευρώ για όσους υπηρετούν στις Κυκλάδες. Διαβάζουμε στην εισηγητική έκθεση ότι με το νέο μισθολόγιο περιορίζονται οι περιοχές για τις οποίες δικαιολογείται η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος και μια από αυτές τις περιοχές είναι τα νησιά των Κυκλάδων.

Μια περιοχή όπου τα σχολεία παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας δεν λειτουργεί, όπου οι μεταφορές και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, σε μια περιοχή όπου η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθέτησε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, έρχεται τώρα να εφαρμόσει ακόμα ένα αντιλαϊκό μέτρο και να καταργήσει το επίδομα προβληματικής περιοχής. Οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης οδηγούν στη διάλυση των κοινωνικών δομών στα νησιά μας και στην εγκατάλειψη τους.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ικανοποιώντας τα αφεντικά της, δηλαδή την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου συνεχίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων διαχειριστών και ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, μειώνονται οι "μισθολογικές δαπάνες" κατά 18,3 εκατ. ευρώ ενώ αυξάνονται οι
εισφορές των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας – Ασφάλιση, που επίσης θα οδηγήσει σε ονομαστική μείωση των μισθών.

Ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέτρα της πενταετίας έχει χάσει σε ονομαστική βάση πάνω από 6 μισθούς το χρόνο!!! Όλα αυτά χωρίς να
υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα προβληματικής περιοχής και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας για μια αξιοπρεπή ζωή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos