Συνελήφθησαν δυο 16χρονοι ημεδαποί και οι μητέρες τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας, κατοχής, διάθεσης ειδών πυροτεχνίας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων στη Σύρο

30 Απριλίου 2016 13:22

Οι 16χρονοι κατασκεύασαν και προμήθευσαν με αυτοσχέδια κροτίδα συνομήλικο τους, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά κατά την πυροδότηση της

Καταχέστηκαν -775- τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθησαν σήμερα (29.04.2016) στη Σύρο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, δυο 16χρονοι ημεδαποί και οι μητέρες τους, ηλικίας 50 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας - κατοχής - διάθεσης ειδών πυροτεχνίας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, για σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου από κροτίδα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, σε χωριό της Σύρου 16χρονος ημεδαπός στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξαγάγει με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά στο αριστερό του χέρι.

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Σύρου και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής., για περαιτέρω νοσηλεία.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, την αυτοσχέδια κροτίδα είχαν κατασκευάσει οι δυο 16χρονοι κατηγορούμενοι και ο ένας από αυτούς την διέθεσε στον τραυματισθέντα.

Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες όλων εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν και καταχέστηκαν συνολικά -775- τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά. Τα εν λόγω ειδή πυροτεχνίας είχαν προμηθευτεί μέσω διαδικτύου οι δυο κατηγορούμενες μητέρες των ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες ανήλικοι και οι γονείς τους, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Υπενθυμίζεται, ότι κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, συνάνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos