Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

11 Μαϊος 2016 16:35

Με το ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1004) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 22α Μαΐου 2016, ημέρα Κυριακή.

Τιμώντας την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016

1.Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου 2016.
2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και οργανισμών κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου 2015 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΩΡΑ 10:00 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών.
Τέλος Προσέλευσης στον Ιερό Ναό 09:50 π.μ.
Mετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας από το μέλος του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου κ. Εμμανουήλ Τελώνη.
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Σιγή ενός λεπτού. ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
α.Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου κ.λ.π.
β.Τα της διάθεσης της Μουσικής, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.
γ.Τα της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στο Θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Τα παιδιά του Κατακλυσμού».
Το έργο αναφέρεται στη φιλοξενία χιλιάδων παιδιών, προσφυγόπουλων στο τότε αμερικάνικο ορφανοτροφείο της Σύρου και αποτελεί φόρος τιμής στο δάσκαλο της Σύρου, προσφυγόπουλο και ο ίδιος, Ζαχαρία Δρόσο καθώς και στα παιδιά που έζησαν στο ορφανοτροφείο (νυν στρατόπεδο).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos