Συνεχίζεται ο... Γολγοθάς για την άτυχη Μυρτώ...

09 Οκτωβρίου 2016 18:12

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» της Μυρτούς και της οικογένειας της, τέσσερα περίπου χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό της Πάρου...

Η άτυχη Μυρτώ είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στο νησί της Πάρου, ο οποίος αφού τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι, προκαλώντας της πολλαπλά κατάγματα.

 

Αυτή την στιγμή η Μυρτώ περνάει τον δικό της αγώνα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. Απο την πρώτη στιγμή το Cylcades24 βρέθηκε κοντά στο ρεπορτάζ και την οικογένεια, παρακολουθώντας απο την πρώτη στιγμή την άσχημη περιπέτεια της 19χρονης σήμερα Μυρτούς.

Το Cyclades24 επικοινώνησε με την μητέρα της, κα Μαρία Κοτρώτσου, η οποία μας επιβεβαίωσε οτι την κατάσταση.

Κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει ότι η οικογένεια χρειάζεται την βοήθεια μας, προκειμένου να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί σε αυτό η Μυρτώ για να μπορέσει να την πάρει κοντά της η οικογένειά της και φυσικά η Μυρτώ να αλλάξει περιβάλλον και να ανέβει ψυχολογικά, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό.

«Το κράτος είναι ανύπαρκτο» λέει η κα Μαρία Κοτρώτσου. «Δυστυχώς δεν μας βοηθάει κανείς. Η Μυρτώ έζησε και το κράτος αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Όπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη οφείλουν να φροντίσουν και την Μυρτώ. Αν μη τι άλλο ισότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί ένα ασανσέρ, ράμπα και άλλες προσαρμογές προκειμένου το σπίτι της οικογένειας να γίνει λειτουργικό για ένα άτομο με αναπηρία όπως η Μυρτώ.

Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να συντηρήσει την όλη κατάσταση από ένα μικρό επίδομα που της δίνει το κράτος. Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν στην κυριολεξία χιλιάδες, δεν υπήρξε και το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού λίγοι ήταν αυτοί που φτάσανε σε τράπεζα για να βάλουν χρήματα στο λογαριασμό.

Σε ερώτηση μας για την κατάσταση της 19χρονη αυτήν την εποχή και αν ισχύουν τα όσα γράφονται σε πανελλαδικά Μ.Μ.Ε, η κα Κοτρώτσου ήταν κατατοπιστική:

«Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, ποτέ λίγο πάνω και πότε λίγο κάτω... Οι γιατροί δεν λένε τίποτε γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν κάτι δυστυχώς. Δεν ξέρουν και αυτοί».

Η κα Κοτρώτσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκκλησία, που παρά την αρχική δέσμευση να βοηθήσει την Μυρτώ, τελικά οι υποσχέσεις έμειναν μόνο στα λόγια, εκφράζοντας την λύπη της για τον Μητροπολίτη Παροναξίας οποίος ενώ έδειξε ενδιαφέρον, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.

«Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες φορές μας χαμογελάει...».

Επίσης μας σχολίασε οτι κάποια site που αναφέρουν για την υπόθεση της Μυρτώς, έχουν βάλει την φωτογραφία ενος άλλου παιδιού με την μαμά του, την Άσπα «και με κατηγορούν οτι προσπαθώ να κάνω απάτη και δεν έχω ιδέα γιατί δεν μίλησα με κανέναν ώστε να γίνει κάποια δημοσίευση, πολύ περισσότερο είναι αισχρό να με κατηγορούν οτι προσπαθώ να κάνω απάτη!»

Η Μυρτώ όμως χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια.

Ο λογαριασμός είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274, ΙΒΑΝ: GR1601101500000015002762274 – SWIFT/BIG:ETHNGRAA

Ας δείξουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε εμείς οι Έλληνες, ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε τα πάντα! Ο σκοπός είναι να γίνει καλύτερα η Μυρτώ γιατί έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχει παραδοθεί, να αλλάξει περιβάλλον για να δει κάτι καινούριο...

Πηγή: www.cyclades24.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos