Αποκλειστικό (Συμβαίνει τώρα): Φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς στη Νάξο!

09 Νοεμβρίου 2016 15:20

Μεσημέρι Τετάρτης 9/11 και η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κορωνίδας Νάξου συνεχίζει να μαίνεται...

Στη φωτογραφία που αποκλειστικά το psts.gr σας παρουσιάζει διακρίνονται οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που καθιστούν το έργο της πυρόσβεσης πολύ δύσκολο. Θυελλώδεις άνεμοι, βαριά ομίχλη, πύρινες εστίες να κατακαίγουν, πυκνοί καπνοί και μαύρα αποκαΐδια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής που από το χθεσινό απόγευμα δεν έχει τέλος.

Αμυδρή ελπίδα που ίσως βοηθήσει και όλοι το ευχόμαστε, η επαλήθευση της πρόβλεψης της Ε.Μ.Υ. για βροχές στη Νάξο από σήμερα το απόγευμα.
Στην μεγάλη πυρκαγιά της Νάξου, επιχειρούν, ένα όχημα της πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες αλλά και πέντε μέλη της Ε.Ο.Δ. (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων) που έφθασαν στη Νάξο από την Πάρο σήμερα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σώμα με σώμα δίνουν μάχες, με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβέστες, Πολιτική Προστασία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δεκάδες εθελοντές, για να εμποδίσουν τις πύρινες φλόγες να τυλίξουν κατοικίες στις περιοχές της Κορωνίδας Νάξου, Αμπράμ, Κάμπος, Χίλια Βρύση και Μικρά.

Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδης άνεμοι που εξαπλώνουν την πυρκαγιά σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα η μάχη με τις φλόγες να είναι άνιση...
Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Μαυροβούνι (ανάμεσα Κορωνίδας και Σκαδού) και πολύ γρήγορα με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων, εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε σε μια πάρα πολύ μεγάλη έκταση με δεκάδες μέτωπα...

Η φωτιά που καίει ασταμάτητα για πάνω από 20 ώρες μέχρι τώρα, έχει αφήσει στο πέρασμα της στάχτη χιλιάδων στρεμμάτων από βοσκοτόπια, καλλιέργειες, αλλά και ζώα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες πατώντας εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos